• Головна
  • На Київщині відкрили першу в Україні жіночу школу операторів будівельної техніки: що відомо
12:39, 4 серпня

На Київщині відкрили першу в Україні жіночу школу операторів будівельної техніки: що відомо

На Київщині відкрили першу в Україні жіночу школу операторів будівельної техніки: що відомо

Вперше в Україні у Київській області почнуть навчати жінок “чоловічим” професіям, зокрема, водій будівельної техніки. Жінки за кермом екскаваторів та навантажувачів допоможуть українським компаніям впоратися з кадровою кризою, спричиненою війною.

Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

На тлі мобілізації чоловіків до Сил оборони країни українська економіка зіткнулася з нестачею робочої сили. Саме тому Мінекономіки планує перенавчати жінок на ті професії, де тепер бракує фахівців.

Як зазначала перша віцепрем'єр-міністерка та міністерка економіки України Юлія Свириденко, зараз потрібно приділити більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу.

Насамперед ідеться про жінок, які вже сьогодні опановують колись суто "чоловічі" професії. Наприклад, тілоохоронців, водіїв вантажівок, автобусів або навіть тракторів — такі зараз реалії ринку праці", - наголосила вона.

У кінці липня компанія "Алеф Строй" та Немішаївський фаховий коледж за сприяння Міністерство економіки України та підтримки Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" запросили українців на навчання в першій в Україні Школі операторів будівельної техніки. А вже 1 серпня цей проєкт був презентований за участі представників КОВА, USAID та представниць спільноти "Business Woman Club".

Підтримка жіночого лідерства, створення та розширення професійних можливостей жінок завжди були у фокусі роботи команди Київської обласної державної адміністрації. Ідея створення такої школи народилася на одному із засідань Ради жінок-підприємиць при голові КОДА. Ми завжди готові підтримати ініціативи для допомоги жінкам, які бажають вийти на ринок праці, – підкреслила під час відкриття заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Леся Карнаух.

Навчальна програма орієнтована на залучення жінок до професії водіїв будівельної техніки на рівних умовах з чоловіками. Це допоможе українським компаніям впоратися з кадровою кризою, спричиненою війною.

У першій групі навчання буде 15 жінок, а курс триватиме 9 тижнів. Загалом планується навчити 75 осіб у п'яти навчальних групах. Практичне навчання керування відбуватиметься на сучасних екскаваторах та навантажувачах.

Нагадаємо, ми також розповідали раніше про те, що в Україні розпочали безоплатне навчання жінок на водіїв міських автобусів. Ініціатива належить Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Представництвом ООН Жінки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #всі новини #навчання #техніка #будтехніка #будівництво #жінка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...