• Головна
  • Презентація книги "Жмур" Олександра Ябчанки, воїна батальйону "Вовки Да Вінчі", від видавництва "Колесо Життя"
Новини компаній
15:00, 2 серпня

Презентація книги "Жмур" Олександра Ябчанки, воїна батальйону "Вовки Да Вінчі", від видавництва "Колесо Життя"

Новини компаній
Презентація книги "Жмур" Олександра Ябчанки, воїна батальйону "Вовки Да Вінчі", від видавництва "Колесо Життя", фото-1

8 серпня о 19.00 у «ВЕЖА на Почайні» (просп. Степана Бандери, 23, 3-й поверх ТЦ GORODOK Gallery) видавництво «Колесо Життя» проведе презентацію нової книги Олександра Ябчанки, діючого військового, капітана ЗСУ, командира 2-ї роти «Гонор» батальйону «Вовки Да Вінчі» імені Дмитра Коцюбайла. Його книга «Жмур» - це історії з бліндажу захисників Бахмуту, свідком яких автор був особисто.

Автор книги, незважаючи на жахливі умови, поранення та біль від втрат побратимів, зміг розповісти свої історії живою мовою, по-справжньому, нічого не приховуючи і не прикрашаючи.

“У вирі цієї війни я зустрів справжніх героїв – титанів духу та волі, пліч-о-пліч з якими мав честь боронити нашу землю. Нам не потрібно вигадувати легенди, бо саме життя пише їх щодня на полях битв нашої війни за Незалежність. Ця книга – правдива розповідь про неймовірні події та людей, які їх творять. Кожне ім'я в ній – це легенда, викарбувана не в міфах, а в реальності нашої боротьби. Це історія про тих, хто своєю відвагою та самопожертвою творить нову, вільну Україну,” - каже Олександр.

Назва книги – «Жмур». «Жмур» – це локація та бліндаж, який став укриттям для наших військових, які захищали дорогу на Бахмут під час боїв за це місто. Тут стерлася межа між життям та смертю. Бліндаж «бачив» багато – хоробрість і підтримку, дружбу і страх, радість та розчарування... Когось він врятував, а хтось навіки залишився поруч із ним. Ця розповідь унікальна тим, що автор був учасником тих бойових дій, про які йдеться. Книгу ілюструють не тільки зображення, але й реальні відео з фронту. Це відео, зняті на екшн-камеру безпосередніми учасниками подій:

Зачистка посадки ротою “Гонор”

Бій роти “Гонор” за останню дорогу в Бахмут

А також анкета для тих, хто бажає доєднатися до героїчного підрозділу

На презентації кожен гість матиме можливість поставити Олександру Ябчанці будь-яке питання. Він буде присутній у онлайн-форматі з передової, продовжуючи виконувати свій військовий обов’язок і захищати Україну на фронті.

Ведучий події: Олександр Філоненко - д-р філос. наук, викладач, автор книг.

Про автора:

Олександр Ябчанка — капітан ЗСУ, командир роти «Гонор» батальйону «Вовки Да Вінчі» імені Дмитра Коцюбайла. До 2022 року був викладачем УКУ, експертом з реформи системи охорони здоровʼя, громадським активістом.

Вхід на подію вільний, але реєстрація обов’язкова, оскільки кількість місць обмежена.

Реєстрація за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQFxQIl-L86J0qOAfMWKf_IXvmEglEKa8xNvkHyTpDd2j8ew/viewform

Коли: 8 серпня, 19.00

Де: «ВЕЖА на Почайні», просп. Степана Бандери, 23, 3-й поверх ТЦ GORODOK Gallery

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#афіша Київ #презентація книги Жмур #події Городок
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...