• Головна
  • У Києві почали боротьбу з амброзією
14:05, 2 серпня

У Києві почали боротьбу з амброзією

У Києві почали боротьбу з амброзією

Київська міська державна адміністрація розгорнула комплексні заходи для ліквідації вогнищ амброзії полинолистої - небезпечного карантинного бур'яну, який є потужним алергеном.

Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

За словами посадовця, оброблення проводиться на території загальною площею близько 170 га. Для боротьби з амброзією використовується спеціальний препарат на основі природного мінералу бішофіт, який робить пилок рослини стерильним, усуваючи його алергенні властивості. Важливо, що цей засіб безпечний для людей, тварин та довкілля.

Паралельно з хімічною обробкою, як зазначив генеральний директор КО "Київзеленбуд" Юрій Бахмат, комунальні підприємства застосовують механічні методи боротьби з амброзією. На великих територіях рослину скошують, а на невеликих ділянках виривають з коренем.

Ця кампанія є особливо актуальною напередодні періоду цвітіння амброзії, пилок якої може викликати серйозні алергічні реакції, включаючи нежить, кашель, сльозотечу, свербіж, головні болі та навіть астматичні прояви.

Міська влада наголошує на важливості комплексного підходу до вирішення проблеми та постійного моніторингу територій для своєчасного виявлення та ліквідації вогнищ цієї небезпечної рослини.

Нагадуємо, що у Києві запровадять карантин: виявили небезпечного шкідника зі сходу.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #новини #амброзія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...