• Головна
  • Герб на "Батьківщині-Матері" в Києві може відпасти: по швах вже пішла корозія
17:11, 1 серпня

Герб на "Батьківщині-Матері" в Києві може відпасти: по швах вже пішла корозія

Герб на "Батьківщині-Матері" в Києві може відпасти: по швах вже пішла корозія

Директор Інституту електрозварювання ім. Патона Ігор Крівцун повідомив про серйозну проблему, пов'язану з встановленням українського герба на щиті монумента "Батьківщина-мати" в Києві.

За його словами, зварювальні роботи були проведені без консультації з фахівцями інституту, що може призвести до пошкодження та відвалення герба.

"Тризуб приварили, але до нас ніхто не звертався. А проблема в тому, що там, де вони варили, — там вітер, там немає захисту, і всі ці шви під загрозою — вони вже жовті, хоча це й нержавіюча сталь", - зазначив Крівцун в інтерв'ю LIGA.net.

Експерт підкреслив, що зварювальні роботи повинні були виконуватися за спеціальною технологією, розробленою фахівцями Інституту Патона. Через недотримання цих вимог зварні шви тепер під загрозою корозії.

Крівцун також розповів, що погодження від Інституту намагалися отримати вже після завершення робіт, але фахівці відмовилися надати свій висновок постфактум. Нещодавнє обстеження монумента дронами виявило ознаки корозії.

"Я кажу — ні, хлопці, ви працювали, ви й відповідайте. А нещодавно ми обстежили монумент дронами й побачили, що там уже є корозія", — зазначив директор. 

Нагадаємо, що герб України був встановлений на щиті монумента "Батьківщина-мати" 6 серпня 2023 року, замінивши радянську символіку в рамках процесу декомунізації. Вартість проекту склала 28 млн грн.

Хочете дізнаватись ще більше новин? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #Батьківщина-Мати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...