• Головна
  • НАБУ вирішило провести обшуки у "головної забудовниці Києва": на кону великий столичний ринок
15:15, 1 серпня

НАБУ вирішило провести обшуки у "головної забудовниці Києва": на кону великий столичний ринок

НАБУ вирішило провести обшуки у "головної забудовниці Києва": на кону великий столичний ринок

Національне антикорупційне бюро прийшло з обшуками до власниці забудовника Stolitsa Grouр Влади Молчанової.

Слідчі дії стосуються спроби рейдерського захоплення ринку "Столичний", повідомив Oboz.

Молчанову звинувачували в спробі захоплення ринку ще в 2020 році. Тоді співробітники ринку заявили, що вона за допомогою "чорного" нотаріуса переоформила компанію, якій належить ринок.

За словами тодішнього бенефіціара "Столичного" Олександра Стельмаха, протягом 2011-2014 рр. на компанії, афілійовані з Молчановою, інвестори перерахували 34 млн дол. для будівництва ринку, проте дивідендів у розмірі 3 млн дол. на рік так і не отримали. Стельмах тоді заявляв, що ці факти підтвердив аудит, а попереднє керівництво ринку погодилося піти у відставку.

У 2020 р. ринок належав Стельмаху через фірму "Аграрний маркетинговий центр" (77,5% у статутному капіталі). Також були міноритарні власники: прв'язана з Молчановою фірма "Сучасні ринкові інновації", а також "Урспецторг", "Укртехніка". Стельмах говорив, що Молчанова змінила учасника "Аграрного маркетингового центру".

Сама Молчанова називала себе постраждалою стороною. Вона стверджувала, що в історії з переоформленням "Столичного" її обманули.

"У січні 2019 року було досягнуто домовленості зі Стельмахом про придбання 54,25% частки на ринку "Столичний" за 12 млн доларів. Було підписано два меморандуми, за якими було внесено 2 млн дол. і 1,5 млн дол. авансу. Одночасно з початку 2020 р. мажоритарний акціонер вийшов з переговорів, а власники компанії просто перестали брати слухавку", - говорила Молчанова.

Водночас за словами заступника гендиректора підприємства Дмитра Долгушевського, Молчанова з 2011 по 2019 р. через свого директора Олексія Чумака фактично самостійно управляла ринком "Столичний", хоч і була лише міноритарним акціонером. Саме за цей період Стельмах не одержав дивідендів і вирішив провести аудит та змінити керівництво. У результаті за десять місяців 2020 р. прибутки ринку збільшилися на 23%, а витрати зменшилися на 19%.

Долгушевський зазначав, що своїми діями Молчанова нібито намагалася довести ринок до банкрутства, щоб потім "купити його за копійки". За його словами, вона Молчанова планувала забудувати ділянку, на якій розташований ринок.

"Ринок займає 160 гектарів землі. Молчановій ринок взагалі не потрібен. Вона як забудовник хоче ці гектари забудувати п'ятиповерхівками, дев'ятиповерхівками - та й усе", - говорив він.

У 2021 р. у "Столичного" з'явилося відразу два нових потенційних "директори". І обидва, не маючи жодного відношення до підприємства, через суд намагалися поновитися на керівній посаді.

Також у 2021 р. інвестори ЖК "Варшавський" у Києві вимагали від Молчанової повернути їхні гроші.

Oboz стверджує, що нині Молчанова "курує" "Київміськбуд": у лютому цього року наглядова рада компанії призначила на посаду президента Василя Олійника, а Олійник, своєю чергою, у 2011-2018 рр. керував підрядною фірмою, яка збудувала кілька ЖК Stolitsa Group.

Також, за даними ЗМІ, Молчанова була офіційним спонсором партії "Батьківщина" у Київраді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Київщині директор ліцею наварився на закупівлі модульного укриття.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва - 44.ua". Там ми публікуємо ще більше новин Києва, Київської області та України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #Київрада #Батьківщина #НАБУ #Київміськбуд #нерухомість #будівництво #обшуки #Влада Молчанова #Stolitsa Group #Олександр Стельмах #Столичний #Дмитро Долгушевський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...