• Головна
  • Наймасовіша ворожа атака дронів на Київ та область: що відомо про наслідки
10:31, 31 липня

Наймасовіша ворожа атака дронів на Київ та область: що відомо про наслідки

Наймасовіша ворожа атака дронів на Київ та область: що відомо про наслідки

В ніч проти 31 липня росіяни здійснили масовану атаку України ударними дронами. Над Києвом ППО знищила понад чотири десятки БпЛА.

Про це повідомляє КМВА.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Це сьомий напад на столицю за допомогою дронів у липні. Вона стала наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих літальних апаратів. Повітряна тривога тривала понад сім годин, а дрони заходили у місто хвилями практично з усіх напрямків.

Під час ранкової хвилі атаки БпЛА жоден з них не досяг мети. Сили протиповітряної оборони України уразили ще кілька ударних дронів. За попередніми даними, минуло без постраждалих та руйнувань.

Загалом, за ці дві хвилі разом в повітряному просторі Києва та на підступах до столиці було збито понад чотири десятки БпЛА противника, — кажуть у КМДА.

На жаль, не обійшлось без пошкоджень на Київщині. Так, вже є інформація про пошкодження 13 приватних будинків в чотирьох районах Київщини, які постраждали від ворожої атаки 31 липня.

Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Уламками пошкоджені фасади, покрівлі дахів, вибиті вікна. В одному з цих будинків рятувальники ДСНС ліквідували пожежу, – поінформував він.

В результаті падіння уламків на Київщині загорівся будинок, Фото: ДСНС

В результаті падіння уламків на Київщині загорівся будинок, Фото: ДСНС

За його словами, всім постраждалим буде надана необхідна допомога.

Оперативні групи продовжують фіксувати та ліквідувати наслідки обстрілів. Падіння більшості уламків БпЛА виявили поза межами населених пунктів.

Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. Постраждалих серед населення немає, – зазначив Кравченко.

Крім того, ми розповідали раніше про те, що в ніч на 26 липня, ворог вкотре атакував Київську область ударними дронами. Цього разу тривога тривала понад дві години.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #Київщина #дрони #ППО #уламки #пошкодження #будинки #КМВА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...