• Головна
  • Колишнього сторожа поліклініки у Києві, який не впустив людей в укриття, засудили на 4 роки
13:07, 30 липня

Колишнього сторожа поліклініки у Києві, який не впустив людей в укриття, засудили на 4 роки

Колишнього сторожа поліклініки у Києві, який не впустив людей в укриття, засудили на 4 роки

Деснянський районний суд Києва визнав колишнього сторожа столичної поліклініки Вадима Мошкіна винним у залишенні у небезпеці, що призвело до смерті трьох осіб. Йому призначено 4 роки тюремного покарання.

Про це повідомляють в Офісі генпрокурора.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Прокурор у суді довів, що охоронець КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3" під час оголошення сигналу "повітряна тривога" в місті Києві в ніч на 1 червня 2023 не відчинив двері укриття, чим позбавив людей можливості зберегти собі життя. Такі його дії під час ракетного обстрілу Києва збройними силами РФ призвели до загибелі трьох осіб, серед яких 9-річна дівчинка.

Санкція ч. 3 ст. 135 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років. Загибель малолітньої дитини відповідно до ст. 67 КК України є обставиною, що обтяжує покарання.

Обвинувачений своєї вини не визнав, у вчиненому кримінальному правопорушенні не розкаявся.

Під час судового розгляду чоловік постійно змінював покази щодо обставин події та причин, через які він не відкрив укриття (не встиг, не почув сигнал тривоги, не побачив людей). Врешті обвинувачений повідомив суду, що приміщення лікарні взагалі не обладнано укриттям і він не був зобов’язаний його відкривати, – наголошують в Офісі генпрокурора.

Позиція прокурора в судових дебатах - призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 6 років 6 місяців.

На даний час прокурори вивчають вирок суду щодо підстав для його оскарження.

Нагадаємо, що у справі щодо смерті цивільних перед зачиненим укриттям у Деснянському районі Києва під час ракетної атаки в червні 2023 року судитимуть чотирьох посадовців. Вони відповідали за утримання та облаштування укриттів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #укриття #суд #прокуратура #охоронець #загибель людей
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...