• Головна
  • У підпільних цехах на Київщині зловмисники виготовляли рідину для вейпів на всю Україну, - ФОТО, ВІДЕО
13:45, 29 липня

У підпільних цехах на Київщині зловмисники виготовляли рідину для вейпів на всю Україну, - ФОТО, ВІДЕО

У підпільних цехах на Київщині зловмисники виготовляли рідину для вейпів на всю Україну, - ФОТО, ВІДЕО

Детективи Бюро економічної безпеки у Київській області спільно з оперативниками Кіберполіції викрили масштабну схему нелегального виробництва рідин для електронних сигарет.

Як повідомило БЕБ, повний цикл масового виробництва налагодили в спеціально обладнаних цехах на промисловому устаткуванні.

Зловмисники пропонували широкий асортимент товару для заправки вейпів. Для рідин використовували чотири основні компоненти: нікотин, пропіленгліколь, гліцерин, ароматизатори. Готовий товар розповсюджувався по всій Українї.

Правоохоронці провели обшуки на підпільному виробництві, складських та офісних приміщеннях. З незаконного обігу вилучено 1,8 млн флаконів рідини для електронних сигарет, понад 15 тис. одноразових електронних пристроїв, майже 15 тис. літрів хімічної сировини, обладнання та фурнітуру для виробництва.

Крім того, вилучено понад 6 млн грн в еквіваленті та шість автівок.

Орієнтовна вартість конфіскованої готової продукції становить майже 365 млн гривень.

Фігурантів повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 (злочинна організація) та ч. 3 ст. 204 КК (незаконне виготовлення підакцизних товарів). Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київщина #БЕБ #Нацполіція #податки #тютюн
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...