• Головна
  • Таргани – неприємні сусіди: як позбутися їх назавжди?
Новини компаній
13:00, 27 липня

Таргани – неприємні сусіди: як позбутися їх назавжди?

Новини компаній
Таргани – неприємні сусіди: як позбутися їх назавжди?, фото-1

Таргани – одні з найпоширеніших шкідників на планеті Земля. На сьогоднішній день у світі ідентифіковано понад 4500 видів тарганів, проте менше 100 з них вважаються синантропними, тобто такими, які живуть поруч з людьми, щоб отримати користь від нашого способу життя. Їхнє сусідство не лише неприємне, але й небезпечне, адже таргани переносять збудників різних захворювань.

В Україні найпоширенішим видом є рудий тарган, який завдає шкоди не лише житловим приміщенням, але й закладам громадського харчування, складам та іншим промисловим та бізнес-об'єктам. Це теплолюбива комаха, яка в суворому кліматі виживає тільки в приміщеннях, які опалюються увесь рік. При цьому, руді таргани не витримують спеку вище 45°С та холод від -5°С. Оптимальна температура для його життєдіяльності +28°С.

Чому таргани так люблять тепло?

  • Терморегуляція: Таргани не здатні самостійно регулювати температуру тіла, тому їм життєво необхідне тепло. У спеку вони активніші, ефективніше перетравлюють їжу та швидше розмножуються.
  • Травлення: Для перетравлення їжі тарганам потрібна висока температура. У спеку їх травна система працює краще, що дозволяє їм більше їсти та швидше рости.
  • Розмноження: Для розмноження тарганам також необхідні високі температури та вологість. У спеку створюються сприятливі умови для розмноження, що призводить до стрімкого зростання популяції.

Інколи ці комахи випадково заходять в гості, але залишаються назавжди біля вас зі своїм майбутнім потомством. Дуже часто вони живуть у підвалах, або закладах громадського харчування, розташованих у будинку - це для них ідеальне середовище існування.

Як же позбутися тарганів?

Самостійні спроби вивести тарганів не завжди дають бажаний результат. Ви можете мінімізувати варіанти їх потрапляння ззовні і позбавити легкого доступу до їжі, щоб ваш простір перестав бути для них привабливим. Тому радимо вам регулярно прибирати приміщення і не залишати харчові продукти та воду у відкритому доступі.

Ці комахи живуть колоніями, швидко розмножуються та стають стійкими до деяких інсектицидів. Тому найефективнішим способом позбутися тарганів є звернення до професійної служби дезінсекції, перш ніж ви випробуєте на них ряд засобів з магазинів.

Компанія Orkin Україна пропонує широкий спектр послуг з дезінсекції, в тому числі й по боротьбі з тарганами. Наш багаторічний досвід дає змогу забезпечити гарний результат.

Спеціально розроблений гель світових виробників, який використовує команда Orkin – є дієвим способом позбутися тарганів назавжди. Він безпечний для людей та хатніх тварин, не має запаху, не залишає слідів на поверхнях. Обробка ним не потребує спеціальної підготовки приміщень. Вам не потрібно ізолювати речі, виносити меблі, тощо. Ви також можете бути присутнім при обробці.

Гель діє 21 день, але тарганів він винищить у перші ж дні після обробки. Проте, якщо джерело розповсюдження тарганів було не у вашій оселі, а комахи приходять від сусідів, то треба перекрити всі доступи потрапляння комах до вас. Наприклад, це можуть бути сітки на вентиляційні отвори. Звичайно, найбільш надійним способом буде винищення тарганів і в квартирі сусідів, тому кооперуйтесь, об’єднуйтесь і разом перемагайте цих набридливих шкідників.

Звертайтеся до Orkin Україна, і ми допоможемо вам позбутися тарганів назавжди! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#боротьба зі шкідниками #Orkin Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...