• Головна
  • Чим відрізняється анатомічна шлейка від звичайної?
Новини компаній
11:00, 17 липня

Чим відрізняється анатомічна шлейка від звичайної?

Новини компаній
Чим відрізняється анатомічна шлейка від звичайної?

Незамінний атрибут для всіх домашніх собак - шлейка. Цей аксесуар призначений для вигулу вихованців на вулиці, дресирування та інших цілей. Широкий спектр моделей, відрізняється матеріалами, призначенням і дизайном. Яку ж вибрати? Великий вибір у зоомагазинах може завести в оману. Опис "комфортна і безпечна" буде майже у кожної, але при цьому всі аксесуари матимуть різний зовнішній вигляд. Далі ми розберемося чим же відрізняються шлейки і яку краще придбати для свого домашнього улюбленця.

Шлейки: анатомічна чи звичайна, яка краще?

Фахівці вважають, що шлейка - це найзручніша і найнеобхідніша річ для пересування пса на прогулянці. Також вона є альтернативою нашийника. Зовні вона виглядає як набір ременів, які охоплюють груди і частково спину вихованця. Коли кріплення акцентуються не на шиї, а на холці, то тварині простіше пересуватися і дихати. Зі шлеєю зручно контролювати чотирилапого, розвивати в ньому силу, витривалість і навіть службові навички. Атрибут може виконувати різні функції, тому важливо вибрати відповідну конструкції з урахуванням специфіки застосування. Не менш важливо купити якісний повідець для собак, щоб використання амуніції було максимально комфортним як для пса, так і для його господаря.

При виборі варто враховувати анатомічну конструкцію. Ось кілька порад:

  • Передній ремінь має розташовуватися на грудині, а не на шиї. Це необхідно, щоб під час натягу або різкого ривка не було тиску на трахею.
  • Задні стропи амуніції, що знаходяться за передніми лапами, повинні розміщуватися на відстані від плечей. Це важливо, щоб унеможливити тертя і не перешкоджати свободі рухів.
  • Ремінь на спині не повинен бути надто коротким, щоб не тиснути на лопатки і дозволяти комфортно рухатися як під час бігу, так і ходьбі.

У звичайній шлейці параметри не враховуються зі скрупульозною точністю, тому її носіння дещо перешкоджає вільному руху пса. При натягу повідця ця нехитра амуніція ковзає, що провокує здавлювання шиї. Також використання простих матеріалів загрожує тертям ременів під пахвами.

Ще один важливий аспект - це можливість регулювання шлеї. Застібки, які ще називають фатекси, не повинні багато важити або бути великого розміру. Обов'язково, щоб шлейка щільно прилягала до тіла тварини, але при цьому не створювала тиску. Якщо вона оснащена великою кількістю регулювальних елементів, то простіше буде підігнати її під розмір вашого пса.

Кілька слів про проблемні моменти звичайної шлеї:

  • відбувається тертя під пахвами;
  • передній ремінь здавлює шийний відділ;
  • скуті рухи як під час ходьби, так і під час бігу;
  • широка поверхня доставляє дискомфорт і тисне тварині на лопатки.

Вибираючи амуніцію, яка підійде улюбленцю, важливо попередньо виміряти його параметри і визначитися для яких цілей вона необхідна.

Особливості вибору шлейки

Якщо говорити про зовнішній вигляд анатомічної шлейки, то попереду вона нагадує букву Y. Передній ремінь охоплює груди собаки, не даючи амуніції сповзти на шию. Це потрібно, щоб не травмувати пса повідцем. Зверху конструкція схожа на букву Н. Достатня довжина стропи на спині унеможливлює ковзання по тілу, що дає змогу улюбленцю вільно рухатися. Зручно, що такий вид шлейки не чинить негативного впливу на хребет тварини. Завдяки правильній фіксації, тиск падає на плечі та грудний відділ.

Анатомічні шлейки мають безліч переваг. Ось головні:

  • універсальна річ актуальна для собак усіх порід;
  • правильний розподіл навантаження на спину дасть змогу уникнути проблем із хребтом;
  • високий рівень комфорту і безпеки чотирилапого друга;
  • носіння аксесуара не заподіє шкоди і больових відчуттів;
  • при різких рухах анатомічна шлейка не тисне на трахею і не порушує циркуляцію крові;
  • великий модельний ряд нашийників, виготовлених з усіляких матеріалів і в різних дизайнах;
  • атрибут з додатковою вагою підійде для вправ на опорно-руховий апарат;
  • завдяки різноманітності моделей, відповідну амуніцію зручно підібрати для домашнього улюбленця будь-якої породи.

Недоліків набагато менше, але вони теж є:

  • кінологи не рекомендують носити шлейки постійно;
  • стандартний аксесуар не дає можливості під час прогулянки повністю контролювати емоційних і з підвищеним рівнем агресії собак;
  • в місцях прилягання ременів до тіла, у довгошерстих улюбленців може стиратися покрив шерсті, а це відіб'ється на зовнішньому вигляді пса.

Анатомічна шлея для собак може мати такі доповнення: м'яка вставка на грудях, велика кількість фіксаторів для регулювання, подовжена стропа на спині та багато інших.

Використовувати нашийник для собак або анатомічну шлейку - справа кожного. Вивчивши всі особливості амуніції та враховуючи індивідуальні потреби свого чотирилапого улюбленця, дбайливий господар легко зможе зробити правильний вибір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ашийник для собак #анатомічна шлея
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...