• Головна
  • Ніхто не "провтикав" ситуацію: Юрій Ігнат розповів, чому під час масованої атаки на столицю збили не всі ракети
18:40, 10 липня

Ніхто не "провтикав" ситуацію: Юрій Ігнат розповів, чому під час масованої атаки на столицю збили не всі ракети

Ніхто не "провтикав" ситуацію: Юрій Ігнат розповів, чому під час масованої атаки на столицю збили не всі ракети

Колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю "Телеграфу" розповів про нагальну потребу України в сучасних зенітних комплексах та достатньому запасі ракет для протиповітряної оборони.

За словами Ігната, під час масштабної ракетної атаки 8 липня, коли загинули 33 людини в Києві, українські сили ППО знищили 33 з 44 ворожих цілей.

У відповідь на слова деяких українців про те, що сили ППО "могли б працювати краще", Ігнат відповів:

"Скільки змогли — стільки збили. Повірте, ніхто не сидів і ніхто не "провтикав" цю ситуацію. Ми їх "вели" з [Каспійського] моря, але, на жаль, такі невтішні результати. Однак результати є — 33 з 44 цілей знищено. Відсоток збиття саме ракет не дуже різниться від показників раніше.

Експерт наголосив, що це високий показник з огляду на наявні засоби, проте недостатній для повного захисту.

"Єдине, що ракети на Київ раніше збивали чи не на 100 відсотків.Просто всі звикли, що Київ потужно прикритий, що тут нічого не пролетить.Та 75% [збиття] для ракет — це доволі високий відсоток, з тими засобами, що у нас є. Вони летять і пролетять в будь-якому разі.", - зазначив Ігнат.

Він пояснив, що ворог використовує нові тактики, зокрема застосовує розвідувальні дрони, стійкі до радіоелектронної боротьби, що ускладнює їх виявлення та знищення. Для ефективної протидії таким загрозам Україні потрібні сучасні зенітні ракетні комплекси та достатній запас ракет до них.

"Потрібні зенітні ракетні комплекси. Та знову ж таки, до комплексів потрібні ракети, адже якщо ми витратимо всі ракети, то, відповідно, не зможемо стримувати авіацію", - підкреслив експерт.

Ігнат також зауважив, що далекобійні ракети ППО, яких в Україні дуже мало, необхідні в першу чергу для протидії повітряним загрозам.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #Юрій Ігнат #ППО #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...