• Головна
  • Знання, які рятують життя: де у Києві пройти курси домедичної допомоги
09:05, 10 липня

Знання, які рятують життя: де у Києві пройти курси домедичної допомоги

Знання, які рятують життя: де у Києві пройти курси домедичної допомоги

Надавати першу допомогу має вміти кожен українець – як на фронті, так і в тилу. Тож, розповідаємо, де у Києві пройти тренінги з тактичної медицини, на яких навчають зупиняти масивну кровотечу, користуватися турнікетами, гемостатичними бинтами, проводити серцево-легеневу реанімацію тощо.

І перші курси, де вас навчать надавати домедичну допомогу, пропонує волонтерська ініціатива "Солом'янські котики". Це волонтерська ініціатива, що була створена на початку війни для допомоги цивільним, медикам, військовим та теробороні в Києві, передусім у Солом’янському районі. Наразі "Солом’янські котики" сформували навчальний центр MEDCAT, який є структурним підрозділом благодійного фонду та проводять тренінги з домедичної допомоги як для бійців, так і для цивільних киян та гостей міста.

Основні напрямки, яким навчають цивільних:

  • STB – це зупинка масивної кровотечі;
  • BLS – це алгоритм надання першої допомоги при невідкладних станах;
  • PBLS (дитяча серцево-легенева реанімація);
  • корпоративні тренінги;
  • інтенсиви STB.

Також на курсах навчають збирати індивідуальні аптечки для цивільних, аби завжди мати під рукою те, що рятує життя.

Після тренінгу курсанти отримують сертифікат міжнародного зразка та корисні посилання про комплектуючі аптечок, турнікети тощо.

Ціни: благодійний внесок від 1000 гривень (кошти йдуть на безкоштовне навчання військових).

Місце:точні деталі про час та місце проведення дізнавайтесь у менеджерів проєкту.

Тривалість: від 4,5 годин (залежно від обраного тренінгу).

Міжнародний Центр Тактичної Медицини – цей заклад навчає медичних працівників, служби швидкого реагування та військовий персонал, яким потрібні передові знання та навички для роботи в умовах високого ризику. А до окремих програм запрошують і цивільних киян. До прикладу, 6-годинний курс BLS (це алгоритм надання першої допомоги при невідкладних станах і його призначення – збільшити шанси потерпілого на виживання) навчить робити непрямий масаж серця, штучну вентиляцію легень тощо.

Також на базі Центру проводять одноденний курс ASM-практик (це навчальна програма з тактичного бойового догляду за потерпілими) для військових та цивільних. Практичне відпрацювання складається із трьох блоків: тактика, медицина та психологія.

Адреса: вул. Берковецька, 6А.

Номер для запису:093-610-03-03.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Опанувати тактичну медицину можна і віддалено. Команда "TacticMedAid" розробила цифровий застосунок, який навчає рятувати життя за протоколом TCCC (Tactical Сombat Сasualty Сare) або тактична бойова допомога пораненим – це стандарт надання допомоги в догоспітальній медицині на полі бою.

Застосунок для військових та цивільних "TacticMedAid"

Застосунок для військових та цивільних "TacticMedAid"

Протокол TCCC складається з трьох етапів:

  • допомога під вогнем (червона зона);
  • допомога в тактичному полі (жовта зона);
  • допомога при тактичній евакуації (зелена зона).

Застосунок має два окремі довідники – для військових та цивільних. Тут можна перевірити рівень знань щодо надання допомоги, а також пройти відповідні тренінги. Навчають, зокрема, накладати джгут Есмарха, зупиняти вузлову кровотечу, трамбувати рану та відновлювати прохідність дихальних шляхів. Для цивільних – окремі інструкції за міжнародним стандартом Stop The Bleed.

Завантажити безплатно можуть користувачі iOS та Android.

"КоЛеСо" – це навчально-тренувальний центр тактичної медицини у Києві. Тут регулярно проводять інтенсивні тренінги за принципом MARCH для військових та цивільних. MARCH – це алгоритм у концепції TCCC. Його застосовують, коли людина в жовтій або зеленій зоні та може зосереджено допомогти пораненому.

  • M (Massive bleeding) – масивна кровотеча;
  • A (Airway Management) – керування дихальними шляхами;
  • R (Respiration) – дихання;
  • C (Circulation) – циркуляція;
  • H (Head injury / Hypothermia) – травма голови / гіпотермія.
  • Адреса: проспект Берестейський, 52/2.

Навчання безоплатне. Для запису на одноденний базовий тренінг потрібно заповнити форму. "КоЛеСо" проводить і онлайн-практикуми у Zoom за реєстрацією. Кількість підключень необмежена. Головне — скласти мінімальний іспит "КРОВ-ЛЕГЕНІ-СЕРЦЕ". У разі невдачі віддалений курс можна пройти заново безоплатно.

Пройти курс домедичної допомоги або такмеду ви зможете у "Госпітальєрів". Цей добровольчий медичний батальйон навчає тактичної медицини з 2015 року, а його екіпажі щодня проводять евакуації на фронті від самого початку війни.

Зокрема, тут проводять курс "Базова підтримка життя", де "Госпітальєри" навчать рятувати людей при невідкладних станах (непритомність, судоми, зупинка серця). Є й "Симуляційний курс" для тих, хто вже має базові теоретичні знання.

Як?Дізнатися більше можна на сайті батальйону або за телефоном 098-117-41-27. Вартість залежить від вибраного курсу.

"Пульс" – це медико-евакуаційний підрозділ, команда якого працювала у зоні проведення бойових дій на різних напрямках. Наразі інструктори підрозділу, маючи реальний бойовий досвід, проводять навчання цивільних та військових з основ домедичної допомоги в умовах міста та на полі бою. Команда має всі відповідні акредитації та кваліфікації для проведення занять.

Напрями тренінгів, що проводить "Пульс" для цивільних:

  • зупинка масивної кровотечі (STB - Stop The Bleed);
  • серцево-легенева реанімація (BLS - Basic Life Support).

Також команда проводить корпоративні тренінги для компаній, які обговорюються індивідуально. Великий плюс тренінгів від "Пульс" – наявність власного магазину, де можна придбати оригінальну такмед продукцію (турнікети, гемостатики, вже укомплектовані аптечки тощо), симуляційні тренажери для відпрацювання мануальних навичок, гумор інструкторів та дружня атмосфера, яка панує на тренінгах.

Після проходження тренінгу всім учасникам видають іменний сертифікат.

Ціни: від 1000 гривень

Місце:повідомляють після реєстрації з міркувань безпеки.

Тривалість: від 4,5 до 8 годин (з перервами).

І останнє місце в нашій добірці, де ви зможете опанувати навички домедичної допомоги, – це Центр готовності цивільних Фонду Сергія Притули. Такі центри з підготовки функціонують у багатьох містах України. Тут можна отримати знання не тільки з домедичної допомоги, а й з орієнтування на місцевості, основ поводження зі зброєю тощо. Тому цей варіант тренінгів чудово підійде тим, хто прагне проходити навчання й в інших сферах.

На заняття рекомендують приходити у зручному одязі, який не шкода буде забруднити. Ці тренінги не включають в себе сертифікат після проходження заняття.

Ціни: умовою для участі є відправлення донату будь-якого розміру до Центру Готовності Цивільних Благодійного Фонду Сергія Притули

Місце: в залежності від обраного вами тренінгу (заняття проходять в Центрі, на Троєщині, у Броварах тощо)

Тривалість: від 4,5 годин (з перервами).

Якщо в тактичній медицині ви початківець і хочете набути коричних та важливих знань з порятунку людей, то варто записатися на один із курсів хоча б в онлайн режимі. Набуті знання можуть урятувати твоє життя та життя інших.

Також раніше ми розповідали про те, що в мобільному застосунку "Резерв+" тепер відображається інформація про бронювання військовозобов'язаних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #курси #цивільні #медична допомога #реєстрація #такмед #навчання #тренінги
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...