• Головна
  • Пошуково-рятувальні роботи на території “Охматдиту“ завершено: озвучено кількість загиблих
15:32, 9 липня

Пошуково-рятувальні роботи на території “Охматдиту“ завершено: озвучено кількість загиблих

Пошуково-рятувальні роботи на території “Охматдиту“ завершено: озвучено кількість загиблих

9 липня 2024 року о 11:25 офіційно завершено пошуково-рятувальні роботи на території Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у Києві.

Пошуково-рятувальна операція тривала рівно добу після цілеспрямованого ракетного удару, завданого росією по найбільшій дитячій лікарні України.

За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, внаслідок атаки загинуло двоє дорослих, у тому числі одна лікарка. 

"На момент атаки в лікарні перебували 627 маленьких пацієнтів, понад 50 - зазнали поранень. 465 пацієнтів, які потребували планового лікування, були обстежені та тимчасово виписані додому. 94 дитини були доставлені до інших лікарень Києва, з них 8 отримали поранення під час обстрілу. Евакуацію дітей з Охматдиту завершено. Наразі у вцілілих будівлях нашої лікарні залишаються на лікуванні 68 пацієнтів", - повідомили в "Охматдиті".

Ворожий ракетний удар спричинив значні руйнування інфраструктури лікарні. Повністю зруйновано корпус токсикології, де проводили діаліз маленьким пацієнтам. Пошкоджень зазнали два хірургічних та два соматичних відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок. У старому хірургічному корпусі вибито всі вікна.

Медичний персонал та працівники лікарні активно долучилися до рятувальних робіт. На місці події також працювали волонтери та небайдужі громадяни.

Варто зазначити, що розбір завалів все ще триває у Шевченківському районі Києва, де внаслідок ракетного удару по багатоповерховому будинку вже загинуло 12 осіб. Пошуково-рятувальні роботи там продовжуються.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Охматдит #Київ #рятувальники
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...