• Головна
  • Повітряні сили: Жоден російський "Кинжал" не досяг Києва з травня минулого року
18:35, 4 липня

Повітряні сили: Жоден російський "Кинжал" не досяг Києва з травня минулого року

Повітряні сили: Жоден російський "Кинжал" не досяг Києва з травня минулого року

Усі російські балістичні ракети "Кинжал", які були запущені по столиці України після отримання комплексів Patriot, успішно перехоплені.

Загалом росіяни випустили вже понад 20 таких ракет по Києву, повідомив "Укрінформу" командир 96 зенітної ракетної бригади полковник Повітряних сил Сергій Яременко.

"Коли ми працюємо проти балістики, для нас не важливо, чи це "Кинжал" Х-47М, чи "Искандер-М", чи 48Н (ракета з застосуванням С-400), або "Циркон", запущений з ракетного комплексу "Бастион", - сказав Яременко.

Він пояснив, що для Повітряних сил це, в першу чергу, балістична ціль, а вже потім аналітики, експерти на підставі певних характеристик, знайдених уламків ідентифікують, яка саме була повітряна ціль.

Він наголосив, що жодна балістична ціль з початку травня минулого року не досягла своєї цілі в межах столиці.

Водночас, відповідаючи на питання, чому Росія зараз перестала активно обстрілювати Київ, Яременко зазначив, що це не пов’язано з тим, що Сили оборони ефективно відбивають атаки.

"Росія, маючи наявні засоби, визначає перелік об'єктів для удару. Можливо, в цей період її цікавлять інші об'єкти. Але періодично, звичайно, важливі державні об'єкти у Київській області, теж під впливом ударів противника", - додав він.

Довідка

"Кинжал" - російська аеробалістична ракета з можливістю нести ядерний заряд. Комплекс з 1 грудня 2017 р. є на бойовому чергуванні на аеродромах Південного військового округу.

Нагадаємо, ППО минулої ночі збила російські дрони на підступах до Києва.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#війна #армія #ЗСУ #ППО #Повітряні сили #Київ #Patriot #Сергій Яременко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...