• Головна
  • У Києві судитимуть шахраїв, які "кидали" людей через Інстаграм
13:10, 4 липня

У Києві судитимуть шахраїв, які "кидали" людей через Інстаграм

У Києві судитимуть шахраїв, які "кидали" людей через Інстаграм

Правоохоронці столиці викрили злочинне угруповання, яке організувало масштабну шахрайську схему з продажу техніки через соціальні мережі. До групи входило четверо осіб віком від 18 до 24 років.

Деталі повідомляє поліція Києва.

Встановлено, що зловмисники створили сторінку в Instagram, де розміщували оголошення про продаж мобільних телефонів, годинників та планшетів. Для підвищення довіри потенційних покупців вони публікували фальшиві позитивні відгуки та пропонували вигідні умови розстрочки. Після отримання коштів за замовлення шахраї блокували акаунти ошуканих клієнтів.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки та інші докази злочинної діяльності.

Учасникам групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Трьом підозрюваним, включно з організатором, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, четвертому - нічний домашній арешт.

Варто зазначити, що організатора та одного з виконавців наприкінці 2023 року вже було засуджено за аналогічні злочини з випробувальним терміном в 1 рік.

Досудове розслідування триває. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через експосадовця "Київзеленбуду" столиця отримала більше мільйона гривень збитків.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...