• Головна
  • Інженери держпідприємств разом зі спільниками вкрали на ремонті доріг на Київщині та Житомирщині більше 120 мільйонів гривень
12:05, 4 липня

Інженери держпідприємств разом зі спільниками вкрали на ремонті доріг на Київщині та Житомирщині більше 120 мільйонів гривень

Інженери держпідприємств разом зі спільниками вкрали на ремонті доріг на Київщині та Житомирщині більше 120 мільйонів гривень

У Києві судитимуть співробітників комунальних підприємств Київської та Житомирської областей, які вкрали на ремонті доріг більше 120 мільйонів гривень.

Про це повідомила столична прокуратура.

Йдеться про три ділянки доріг. По-перше, приватна фірма, що виконувала ремонт дороги загального користування М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський, внесла завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт. Головний інженер служба автодоріг у Житомирській області був у змові з керівництвом фірми і знав, що ремонт виконано неякісно. На цьому і керівництво фірми, і інженер отримали більше 24 млн грн.

По-друге, на тій же дорозі за аналогічною схемою фігуранти "заробили" ще 54,6 млн грн.

По-третє, правоохоронці викрили махінації під час ремонту автодороги Р-19 Фастів-Митниця-Обухів-Ржищів. На ній обвинувачені "заробили" понад 42,5 млн гривень.

Підрядників та співробітників комунальних підприємств затримали і повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата), ч. 2 ст. 28 (кримінальне правопорушення за попередньою змовою) та ч. 1 ст. 366 КК (службове підроблення). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через експосадовця "Київзеленбуду" столиця отримала більше мільйона гривень збитків.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #Київщина #Житомирщина #дороги #прокуратура #розтрата #службове підроблення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...