• Головна
  • Екстремальна пригода в Карпатах: мешканка Києва заблукала під час підкорення гори, – ФОТО
14:28, 2 липня

Екстремальна пригода в Карпатах: мешканка Києва заблукала під час підкорення гори, – ФОТО

Екстремальна пригода в Карпатах: мешканка Києва заблукала під час підкорення гори, – ФОТО

Спроба самостійно підкорити одну з найвищих вершин України обернулася небезпечною ситуацією для туристки з Києва. Погіршення погодних умов та втрата орієнтиру призвели до рятувальної операції в українських Карпатах.

Про рятувальну операцію розповіли в пресслужбі ГУ ДСНС України у Закарпатській області.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

У мальовничих Карпатах відбулася надзвичайна подія, яка нагадує про важливість дотримання правил безпеки під час гірських походів. 40-річна киянка вирішила випробувати свої сили та підкорити гору Петрос самотужки, але її амбітний план зазнав несподіваного повороту.

В Карпатах врятували киянку, яка заблукала, Фото: ГУ ДСНС України у Закарпатській області

В Карпатах врятували киянку, яка заблукала, Фото: ГУ ДСНС України у Закарпатській області

За інформацією Головного управління ДСНС України у Закарпатській області, туристка розпочала свою подорож із села Кваси. Залишивши там автомобіль, вона успішно подолала перший етап маршруту, піднявшись на гору Шешул. Однак на шляху до головної мети – вершини Петроса – природа вирішила випробувати її на міцність.

Погода різко змінилася, почалася сильна злива. Через туман та дощ я втратила орієнтацію і зрозуміла, що заблукала, – розповіла туристка рятувальникам після порятунку.

Опинившись у скрутному становищі, жінка проявила розсудливість і зв’язалася зі службою порятунку за номером 101. Вона надіслала свої координати, але, попри рекомендації залишатися на місці, вирішила продовжити рух.

Завдяки професіоналізму рятувальників та наданим координатам, туристку вдалося знайти на полонині Менчул. На щастя, медична допомога їй не знадобилася.

Як ми розповідали раніше, група туристів, яка рухалась Чорногірським хребтом в районі гори Ребра, що на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей, натрапила на тіло чоловіка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини #всі новини #Карпати #туристка #порятунок #рятувальники #ДСНС
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...