• Головна
  • Погорів на "сміттєвій" корупції: у Києві повідомили про підозру посадовцю КМДА, – ФОТО
15:49, 27 червня

Погорів на "сміттєвій" корупції: у Києві повідомили про підозру посадовцю КМДА, – ФОТО

Погорів на "сміттєвій" корупції: у Києві повідомили про підозру посадовцю КМДА, – ФОТО

Посадовця КМДА підозрюють у завданні державі збитків на майже 2,8 млн грн через махінації на вивезенні відходів.

Про це йдеться в повідомленні поліції Києва.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

У 2022 році між замовником послуг — Департаментом КМДА і фірмою-підрядником, було укладено низку договорів на збирання, перевезення, зберігання та переробку відпрацьованих шин на території міста. Тоді переможцем на право вивезення відходів стала одна з профільних комерційних організацій. Втім надалі, за вказівкою посадовця угоди укладалися за цінами значно вище ринкових, а їх загальна вартість склала майже 4 млн грн, – йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначають у поліції, для робіт підрядник залучив ще одну фірму, яка з повного переліку визначених робіт здійснила лише перевезення шин до місць зберігання.

Як наслідок, умови контракту виконані не були, а проведені експертні дослідження підтвердили факт завдання збитків місцевому бюджету міста Києва на майже 2 800 000 грн, – наголошують правоохоронці.

На підставі зібраних доказів поліцейські повідомили про підозру директору одного з Департаментів Київської міської ради за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Крім того, ми розповідали раніше про те, що у Києві затримали заступника начальника служби колії регіональної філії АТ “Укрзалізниця”. Чиновника піймали на “гарячому”, коли він намагався отримати хабар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #корупція #чиновник #КМДА #поліція #відходи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...