• Головна
  • Нові чи б/в шини: чи є сенс економити?
Новини компаній
11:00, 25 червня

Нові чи б/в шини: чи є сенс економити?

Новини компаній

З настанням літнього чи зимового сезону, перед власником автомобіля стоїть завдання – зміна шин. Не завжди є можливість купити нові, тому постає питання про те, чи варто купувати вживані. Шини б/в – гарне рішення для економії, тому що за вартістю однієї нової можна придбати цілий комплект. Але чи безпечне таке рішення? Пропонуємо розібратися з особливостями покупки шин.

Нові чи б/в шини: чи є сенс економити?, фото-1

Перше, від чого потрібно відштовхуватися при покупці, так це від транспортного засобу:

  • Якщо у вас новий автомобіль, краще не економити і купити нову гуму;
  • Якщо транспортний засіб старий, і ви незабаром плануєте витратитися на нові шини, то як тимчасове рішення можна купити вживані;

За фактом вибір між двома варіантами зводиться до бюджету. Економія може бути доречною в тому випадку, якщо резина має нормальний стан, і придатна для подальшої експлуатації.

Як перевірити якість?

Якщо при виборі гуми ви зупинилися на покупці уживаної, потрібно знати, як правильно зробити вибір. Перше, на що потрібно звертати увагу, її стан:

  • Зверніть увагу на малюнок. Якщо гума має зношений протектор, зчеплення з дорогою буде порушено. Мінімальна глибина протектора, що допускається – 1,6 мм. Але, вже за 4 мм, характеристики виробу зменшуються. Щоб шина прослужила довше, її протектор повинен мати глибину 5 мм;
  • Перевірте дату виробництва. Вона вказується на боці у вигляді чотирьох цифр;

Не потрібно купувати стару гуму, тому що через 5-7 років після покупки, на ній з'являються мікротріщини, і виріб не може гарантувати безпеку. Обміркуйте всі переваги та недоліки кожного з варіантів, перш ніж зробити покупку.

Нові чи вживані: якому варіанту віддати перевагу?

Раніше єдиною альтернативою дорогій гумі була б/в. Але, у продажу пропонується широкий асортимент шин від різних виробників за доступною вартістю, що дозволяє не витрачатися на фірмові. Звичайно, оригінал завжди буде кращим, ніж копія, але тут кожен водій сам приймає рішення. До переваг купівлі нової гуми можна віднести:

  • Відповідність стандартам якості;
  • Безпека їзди;
  • Тривалий термін служби;
  • Протектор необхідної глибини;
  • Гарантія якості від продавця;

Купуючи нову гуму, вам кілька сезонів не доведеться турбуватися про те, що потрібно проводити заміну. При акуратній їзді виріб прослужить не один рік, не втрачаючи початкової якості. Але вартість фірмової гуми може підійти не кожному, тому рішення залежить тільки від водія. Якщо говорити про переваги купівлі вживаних шин, до них належать:

  • Економія бюджету, адже вартість буде в декілька разів нижчою;
  • Широкий вибір, що дозволяє підібрати оптимальний варіант;

Перевірені продавці пропонують гарантію не тільки на нову, а й гуму, що була вживана. Здебільшого це не більше року.

Де зробити покупку?

Автовласникам потрібно постійно вкладатися в транспортний засіб, і більшість витрат йде не лише на ремонт, а й на заміну шин в залежно від сезону. Не завжди є можливість витрачатися на придбання нового виробу, тому оптимальним варіантом може бути купівля б/в. Шинний центр Car+ https://car-plus.kyiv.ua/ пропонує широкий асортимент гуми за доступною вартістю. В наявності можна знайти продукцію від різних виробників та підібрати те, що потрібно. Вся б/в продукція знаходиться у хорошому стані.

Перед відправкою у продаж проводиться перевірка на наявність пошкоджень та стан протектора. У продажу ви не знайдете товару, який не відповідає стандартам якості. Якщо у вас виникнуть питання щодо вибору відповідного варіанту, можна скористатися консультацією менеджера. Він вислухає ваші побажання і допоможе визначитися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#шинний центр Car+ #нові шини #б/в шини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...