• Головна
  • Не зовсім блекаут: ТОП-3 і антиТОП-3 київських ЖК з сонячними панелями
12:05, 22 червня

Не зовсім блекаут: ТОП-3 і антиТОП-3 київських ЖК з сонячними панелями

Не зовсім блекаут: ТОП-3 і антиТОП-3 київських ЖК з сонячними панелями

Де у Києві світло не вимикається? Або вимикається, але не на 100%? Там, де є альтернативні джерела енергії!

Ось редакція 44.ua і подивилась, хто зі столичних ЖК зумів подумати про блекаути наперед, та встановив сонячні батареї чи інші інструменти для паралельного живлення власної енергосистеми.

Einstein Concept House

Є коло Галицької площі (раніше - Перемоги) гарна десятиповерхова будівля. Свого часу це був іноваційний крок: там встановили сонячні панелі, за рахунок яких освітлювалась придомова територія. Окрім того, ЖК Einstein Concept House будувався з прицілом на максимальну енергоефективність.

Не зовсім блекаут: ТОП-3 і антиТОП-3 київських ЖК з сонячними панелями, фото-1, Фото: Einstein Concept House

Фото: Einstein Concept House

Всі квартири у житловому комплексі давно продано, але якщо ви шукаєте оренду чи готові дочекатись на продаж саме там - користуйтесь. Як мінімум, це дійсно шикарне житло, хоч і за кусючу ціну. Чого ж ще чекати від центра Києва?

"Оберіг" на Позняках

Це не зовсім ЖК, це дуже креативне ОСББ. Спочатку на будівлі не планувались ніякі сонячні панелі, оскільки зводились ці проєкти задовго до популярності альтернативних джерел енергії (і задовго до того, як це стало маст-хев для України). Тож учасники ОСББ взяли, та й встановили їх постфактум.

Не зовсім блекаут: ТОП-3 і антиТОП-3 київських ЖК з сонячними панелями, фото-2, Фото: ITC

Фото: ITC

Що особливо приємно, енергоефективність навіть не нашкодила естетиці будівлі. Всі панелі вдало розташувались за правильним геометричним розрахунком. Тепер це ще й частина декору. Що, не хочеться так зробити деінде? У кого там ОСББ?

"Аристократ"

Цей житловий комплекс гарно дотримав слова: на сонячних батареях було зроблено чималий акцент під час будівництва. Згодом їх помітили неозброєним оком. Так і треба! Як би там не було із енергетикою в державі, тут ви не впадете зі сходів у темряві (хіба на гарно освітлених).

Не зовсім блекаут: ТОП-3 і антиТОП-3 київських ЖК з сонячними панелями, фото-3, Фото: "Аристократ"

Фото: "Аристократ"

Так гарно та ефектно, на жаль, дотримання слова можуть підтвердити далеко не всі забудовники. Давайте невелику антитрійку за цими ж результатами.

Хто не потрапив до підбірки

Наприклад, у цю підбірку не потрапив ЖК на вул. Іоанна Павла ІІ (раніше - Патріса Лумумби), де "Київміськбуд" також обіцяв сонячні панелі. Втім, на дах нас не пустять, а в описі будівлі цього і близько немає. Хіба одну квартиру продають у комплекті з генератором.

Також немає у переліку ЖК Cosmos, який планував з'явитись на Татарці. Як виявилось, дуже крутий концепт планували втілити на не зовсім законній площі, тож мрія інвесторів розбилась об сумні реалії. До архітекторів - без претензій.

Не зовсім блекаут: ТОП-3 і антиТОП-3 київських ЖК з сонячними панелями, фото-4, Фото: Zaaz Architects

Фото: Zaaz Architects

Є у списку ще один ОСББ, який декларував гарні плани та, судячи з усього, вирішив їх не реалізувати. Йдеться про будинок за адресою вул. Григорія Ващенка, 5. У 2017 р. його представник давав коментар 44.ua, оголосивши про плани забезпечити будівлю сонячними батареями.

Не зовсім блекаут: ТОП-3 і антиТОП-3 київських ЖК з сонячними панелями, фото-5, Фото: Pixabay

Фото: Pixabay

Звучало гарно. Та в минулому році було легко здивуватись: про будинок вийшли скандальні новини про самовільне свердління стін під сонячні батареї (на фото вище). На жаль, це сумно звучить - якби все було за планом, цього б не довелось робити. Ще у 2017-му жителі зізнавались, що шукають інвестора. Може, у них таки не вийшло.

Одним словом, всім би так рекламувати те, що потім вдається підтвердити!

Нагадаємо, раніше ми писали про фірми, що ремонтують зарядні станції в Києві.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #електроенергія #нерухомість #житло #топ #ЖКГ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...