• Головна
  • Міжнародний день захисту дітей: історії юних киян, які по-справжньому вражають
12:29, 1 червня

Міжнародний день захисту дітей: історії юних киян, які по-справжньому вражають

Міжнародний день захисту дітей: історії юних киян, які по-справжньому вражають

Сьогодні в Україні традиційно відзначають Міжнародний день захисту дітей – свято, що покликане привернути увагу до проблем дотримання прав дітей. Зокрема, їхнього права на життя і свободу думки, можливості здобувати освіту тощо. Цей важливий день вкотре нагадує, про те, що потрібно робити все можливе задля забезпечення гідних умов життя, освіти й відпочинку для дітей, а також задля їхньої безпеки, надійного захисту дітей від насилля та експлуатації.

Журналісти 44.ua підготували для вас історії маленьких та не дуже мешканців Києва, які по-справжньому вражають та надихають.

І перша історія, яку ми розкажемо, стосується волосся. Неймовірно довгих кіс, які навіть потрапили до Книги рекордів України. Належать вони 7-річній Дарині Комарчук, яка мешкає у Києві, та жодного разу не стригла своє волосся. Дарина встановила рекорд: довжина її волосся – 103,5 см.

Наступна не менш вражаюча історія про юного героя, який прийшов у тероборону, щоб воювати за Україну. Так, 11-річний Максим, учень 5-го класу, вночі самостійно прийшов до тероборонівців та виразив бажання захищати Батьківщину. Військові натомість захопилися рішучістю хлопця, похвалили його і передали Максима схвильованій мамі, яка загубила дитину. Єдине, добровольці попросили жінку не лаяти маленького сміливого Героя.

11-річний Максим вночі самостійно прийшов до тероборонівців та виразив бажання захищати Батьківщину, Фото: ТРС Бориспіль

11-річний Максим вночі самостійно прийшов до тероборонівців та виразив бажання захищати Батьківщину, Фото: ТРС Бориспіль

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

А історія про наступну нашу героїню облетіла мабуть всі українські ЗМІ. Мова, звичайно, йде про чемпіонку світу з шашок 10-річну (історія написана в 2022 році – прим. автора) Валерію Єжову. Дівчинка показала надихаючий спосіб підтримки військових – вона збирала донати так, як найкраще вміла, – грала в шашки із перехожими. Дівчинка пропонує перехожим зіграти в шашки, і якщо гравець програє, то залишає вільний донат. Маленька патріотка розташувалася з шашками просто на узбіччі однієї з вулиць житлового масиву Позняки. Всього за годину дівчинці вдалося зібрати 1200 гривень, вигравши 30 із 30 партій.

А за місяць професійної гри в шашки Валерії вдалося зібрати на допомогу Збройних Сил України 70 тисяч гривень.

В наступній історії ми поринемо у світ спорту. Цей вид спорту є активним, доволі небезпечним та екстремальним. Мова йде про картинг. І навіть тут юним киянам вдалося вирізнитись. Так, український картингіст, киянин, 14-річний Олександр Бондарев став №1 у офіційному рейтингу FIA International Karting Ranking серед усіх категорій та 1000 професійних гонщиків світу.

Зазначимо, що Олександр Бондарев професійно займається картингом з п’яти років, його захоплення перегонами почалося з мультика "Тачки" про Блискавку Маккуїна. Уже в 7 років став наймолодшим Чемпіоном України з картингу.

Ще одні герої нашого матеріалу – це випускники 9-11 класів одного із київських навчальних закладів. Що ж тут особливого, запитаєте ви? А ми вам розкажемо. Традиційно на останній дзвоник діти та батьки приносять сотні квітів, що привітати та подякувати за навчання вчителям. Проте вихованці спеціалізованої школи №2 ім. Карбишева вирішили зламати систему – вони відмовилися купувати квіти на випускний, а натомість придбали медичні засоби для "Привидів Києва", щоб допомогти захисникам України. Учні вирішили підтримати саме цю військову частину після того, як почули історію героїчної оборони Києва пілотами бригади тактичної авіації у перші дні російської навали.

І останній герой нашої розповіді, але не останній за важливістю – аспірант теплоенергетичного факультету КПІ Владислав Гончарук, який розробляє спеціальні універсальні пристрої для дронів ЗСУ. Це скиди для різних типів боєприпасів, використання яких гарантує надійне кріплення і високу точність попадання снарядів.

Владислав Гончарук активно допомагає українській армії не лише скидами. Починав він із виготовлення павербанків для військових. Зараз юнак безоплатно розробляє для ЗСУ антидронові рушниці, снаряди й системи скидання.

На жаль, російські окупанти вкрали в українських дітей дитинство. Третій рік повномасштабного вторгнення вони живуть, грають і навчаються під звуки повітряних тривог в укриттях. Діти – це є майбутнє України і ми маємо їх захистити.

Нагадаємо, ми раніше розповідали про ТОП-5 світових винаходів, яким завдячуємо киянам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #діти #винаходи #рекорд #історії #донати #військові #допомога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...