• Головна
  • В Києві пройшов другий Український будівельний конгрес
Новини компаній
17:00, 17 травня

В Києві пройшов другий Український будівельний конгрес

Новини компаній

В рамках заходу відбулось нагородження кращих будівельників та архітекторів України першою незалежною будівельною премією “ТВОРЕЦЬ РОКУ”

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов Український будівельний конгрес , ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбарʼєрності та інклюзивності.

За словами міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, в Україні є 3 мільйони людей з інвалідністю, до того ж ця кількість постійно збільшується, в тому числі через бойові дії. Тому вимоги безбарʼєрності та інклюзивності при відбудові країни є вкрай важливими.

Сьогодні безбар’єрність у сфері проєктування і будівництва – це про вияв поваги до людей, соціальну відповідальність та професійність ваших команд, – заявила на відкритті конгресу Радниця-уповноважена Президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна, звертаючись до учасників конгресу. – Без перебільшення кожен з нас рано чи пізно буде потребувати безбар’єрних просторів. Коли ми станемо старшими – будемо потребувати ліфту. Або коли з дитячим візком не зможемо потрапити до під’їзду власного будинку. Або коли під час повітряної тривоги не знайдемо маршруту до безпечного укриття. Особливо в умовах активних бойових дій, бар’єри, які раніше були не у фокусі, стали видимими. Особливо для всіх хто зазнав поранень. Тому ми всі разом маємо працювати над створенням доступних та інклюзивних просторів – навіть під час блекаутів чи ракетних обстрілів. Я дякую усім, хто долучився сьогодні до події та обговорень. Впевнена, спільними зусиллями ми дійсно зможемо відбудувати Україну без бар’єрів”.

Також серед тем"Стратегії та виклики відновлення України”, “Державні програми, інструменти щодо розвʼязання житлового питання”, “Ветеранське підприємство запорука безпеки суспільства”, "Індустріальна відбудова, як важливий драйвер розвитку української економіки", “Нові підходи до будівництва в умовах війни”, "Перспективи відновлення житлового будівництва” та інші. Окремою важливою частиною конгресу стала панель “Робота міжнародних та українських фондів, основні напрямки, ключові проєкти та ініціативи”.

В межах концепції відбудови України були презентовані концептуальні плани “Сталева Мрія Бахмут” та “Сталева Мрія Маріуполь”.

Цього року Український будівельний конгрес значно масштабувався, консолідував українську владу, бізнес, громадські організації й структури та став майданчиком для проведення ряду заходів міжнародних та українських організацій.

В рамках конгресу Асоціація малих міст України організувала дводенний марафон «Супермаркет рішень для громад» - цифрову комунікаційну платформу підтримки громад. Вона стала своєрідним порталом, який поєднав гостей конгресу з представниками громад зі всієї країни. Представники громад презентували свої ідеї на “Ярмарку інвестиційних проєктів громад” та “Ярмарку донорів”.

Асоціація Підприємців Ветеранів АТО порушувала важливі питання соціалізації ветеранів через підприємництво, дієві ветеранські політики, переваги партнерства з ветеранськими бізнесами тощо.

В рамках конгресу також відбулась панельна дискусія: “Спрощення процедури зміни цільового призначення землі для цілей економічного відновлення”, модератором якої виступила Людмила Шемелинець, заступниця Міністра аграрної політики та продовольства України.

В рамках конгресу вперше пройшло оголошення переможців та церемонія нагородження незалежної будівельної премії “Творець року – 2024”.

Нагороди отримали компанії, галузеві фахівці та проєкти в 11 номінаціях в категоріях “Будівництво”, “Архітектура”, “Бізнес в будівельній сфері”.

Переможці обрані почесним журі та кваліфікаційною комісією, в які увійшли провідні українські архітектори, головні архітектори міст, реставратори, експерти з доступності. Головою журі премії став Юліан Чаплинський, головний архітектор Львову у 2015-2018 рр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...