• Головна
  • Оглядові майданчики столиці: де та звідки дивитись на Київ
09:15, 17 травня

Оглядові майданчики столиці: де та звідки дивитись на Київ

Оглядові майданчики столиці: де та звідки дивитись на Київ

Однозначно Київ вражає своєю величчю, історією та красою, але для повного осмислення цих вражень необхідно поглянути на місто з висоти і насолодитися прекрасними краєвидами. Пропонуємо вам захоплюючу подорож найкращими безкоштовними оглядовими майданчиками Києва, кожен з яких ще більше розкриває унікальний образ міста, що який вражає своєю різноманітністю та неповторною красою.

Замкова гора

Знайомство з Києвом часто починається з прогулянки по жвавому старому району Києва – Подолу. Мальовнича Воздвиженка, Андріївський узвіз – колоритні куточки столиці, які найкраще занурять в атмосферу старого міста. Але якщо у вас зовсім мало часу, то кращого варіанту, ніж побачити це все з найвищої точки Подолу, Замкової гори, годі й шукати. Місце не облагороджене, але тим не менш воно ніколи не буває порожнім. Насолодитися панорамою, яка відкривається з гори, і зробити парочку гарних фотографій на тлі старого міста приходять сотні людей щодня.

Батьківщина Мати та площа у її підніжжя

Простір перед фігурою Батьківщина-мати – мабуть один з найпопулярніших оглядових майданчиків у самому серці Києва, що пропонує неймовірні пейзажі, які зачаровують своєю різноманітністю та величчю. З цього пункту відкривається чудовий вид на Дніпро, Лівий берег Києва, величний ботанічний сад імені Гришка та Печерську Лавру.

Потрапити на захоплюючу екскурсію на дві оглядові майданчики ви зможете на території "Музею історії України у Другій світовій війні". Перший оглядовий майданчик знаходиться в ногах статуї "Батьківщина-Мати" на висоті 36 метрів, а другий – на висоті майже 100 метрів, з якої Київ як на долоні.

Ще одна візитівка столиці – Пішохідний міст, із якого відкривається чарівний пейзаж на місто каштанів. Міст відкрили ще в далекому 1957 році, і він одразу припав до душі туристам та мешканцям столиці. А все тому, що з нього видно всеохопну панораму Києва – від Рибальського півострова аж до Мосту Метро.

Адреса: біля станції метро "Поштова площа".

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Алея художників в Києвіз'єднує Андріївський узвіз і Володимирську гірку, проходячи від лінії фунікулера у його верхній станції вздовж пагорба, на якому побудована Андріївська церква. Це місце вже встигли назвати "київським Монмартром".

Оновлену алею художників урочисто відкрили 1 червня 2019 року. Активна її реконструкція тривала з початку року. За цей час замінили освітлення, обладнали дерев'яні мощення, камери спостереження та зону wi-fi, зробили перильні огорожі з підсвічуванням, такий же як на сходах, що ведуть з Пейзажної алеї, упорядкували територію.

Гора Щекавиця

Чудова панорама із кутом огляду до 270 градусів відкривається з гори, про яку активно жартували під час обговорень можливої загрози ядерного удару. Зі Щекавиці видно як на долоні Поділ, Оболонь, Троєщину, Березняки й лівобережну частину міста.

Де: вул. Лук'янівська, 4-б

Арка Свободи українського народу та Скляний міст

З цього оглядового пункту відкривається бездоганний панорамний вид, який зачаровує своєю різноманітністю та величчю. Вид на Поділ – історичний квартал Києва, що наповнений атмосферою старовинних вулиць та будинків, заворожує своєю автентичністю. Особливо вражає вид на Скляний міст, що веде до Володимирської гірки. Його сучасний дизайн та світлова гра вносять у краєвид дотик інновацій. Колірні відтінки води та неба, грайливе відображення сонячних променів у вікнах будівель, усе це створює картину, яка залишає незабутній враження.

Дзвіниця Софіївського собору

Історичний центр міста добре розгледіти можна з дзвіниці грандіозного Софіївського собору, виконаного в стилі українського бароко. З висоти 76 метрів можна побачити як Лівий берег, так і архітектурне надбання Правого берега. Варто сказати, що довгий час мешканці столиці та гості міста були позбавлені цієї можливості, бо велися роботи з реконструкції дзвіниці. Але навесні 2015 року вони були завершені.

Адреса: вул. Володимирська, 24.

Вид на столицю з ботанічного саду, що потопає в бузку, мабуть, одна з найбільш знаменитих фотографій Києва зроблена в Ботанічному саду ім. Гришка. Звідси відкриваються чарівні краєвиди Лівого берега. Крім того, як на долоні видно красиві мости Києва і Видубицький монастир. У ботанічному саду знаходиться один з найновіших і найнезвичайніших оглядових майданчиків Києва – Красний двір. Потрапивши сюди, немов переносишся в Древній Київ: ворота, зроблені зі зрубів, частокіл, башта, дерев'яні поміст, доріжка та паркан. Найкращий час для відвідування цього куточка – час цвітіння магнолій та бузку.

Володимирська гірка – це неймовірне місце, що знаходиться в самому серці столиці, звідки відкривається вид на околиці Поштової площі, набережну та на Труханів острів. На відміну від Замкової гори, тут створена повноцінна інфраструктура – є парк, лавочки, літні кафе. До переваг цього місця ще можна віднести наявність фунікулера, що теж дуже зручно для туристів. Тож, звичайно, Володимирська гірка – це один з найулюбленіших і популярних оглядових майданчиків Києва.

Музей "Золоті ворота" – ще одне місце, з якого відкриється древній Київ. Це унікальна пам'ятка архітектури датована 1037 роком. "Золоті ворота" – одна з трьох найвідоміших брам стародавнього Києва. У свій час була головною брамою столиці.

Де:вул. Володимирська, 40А

І останній оглядовий майданчик в нашій добірці – Вище Неба. Це сучасний rooftop, де пропонують провести побачення, будь-який івент або пропозицію коханій людині з видом на Дніпро та Батьківщину-мати. У вартість входить прозорий купол, оренда даху, якісна аудіосистема з можливістю приєднатися по блютузах і включати свої улюблені треки, фрукти (сезонні), гарячий чай, цукерки, декор, теплі пледи. З собою можна приносити їжу та напої або замовити доставку.

Адреса: Дніпровська Набережна, 13.

Вартість: 1 година – від 1500 грн.

Насолодитися краєвидами столиці, набратися нових вражень та відчути неймовірною атмосферою в незвичному форматі, можна відвідавши й інші оглядові майданчики. Зокрема:

  • 11 поверх InterContinental Kyiv. (Вул. Велика Житомирська, 2A);
  • Octotower (Вул. Мечникова, 5);
  • ONE LOVE coffee. (Вул. Басейна, 1/3-2);
  • Avalon ( Вул. Леонтовича, 3);
  • Rooftop Bar ( Вул. Костянтинівська, 11);
  • G-sky ( Вул. Райдужна, 25а);
  • Bar On 8 ( Вул. Алли Тарасової, 5);
  • Atmosfera Restaurant (Вул. Є. Чикаленка (Пушкінська), 29.

Також ми повідомляли раніше про заклади Києва, де можна провести романтичну вечерю – обирайте улюблену кухню та резервуйте столик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #оглядові майданчики #краєвиди #Дніпро #столиця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...