18-19 травня на ВДНГ повертається фестиваль сиру та вина Kyiv Food and Wine Festival
18-19 травня на столичному ВДНГ (павільйон 4) відбудеться ювілейний двадцятий фестиваль сиру та вина Kyiv Food and Wine Festival. Це ключова подія виноробного та гастрономічного сектору України, на якій будуть представлені провідні українські вина та крафтові сири з усіх куточків України.
Під час фестивалю близько 30 виноробень, більша частина з яких – це українські виноробні нової хвилі презентують вина нового сезону. Йдеться про вина Поділля, Наддніпрянщини, Причорномор’я, Бессарабії, Закарпаття та інших українських регіонів. Більшість вин можна буде продегустувати безкоштовно та обрати те, що до смаку.
«У далекому 2014 році Kyiv Food and Wine Festival став початковою точкою популяризації якісних українських вин. За ці десять років кардинально змінилося ставлення громадян до українських вин. Крім того, з’явилися десятки нових виноробень, радикально трансформувалося законодавство, почали розвиватися нові виноробні регіони, зірками стали місцеві сорти винограду, як Одеський чорний, Сухолиманський білий, Цитронний Магарача. Українські вина експортуються за кордон, відроджуються старі традиції, видаються книги про історію українського виноробства, виходять фільми», – розповідає засновник та організатор Kyiv Food and Wine Festival, амбасадор українських вин, автор книги «Нерозказана історія українського виноробства» Сергій Клімов.
Традиційно на фестивалі відкриється великий маркет сиру, де понад 10 кращих українських крафтових сироварів презентують свою продукцію. Нова хвиля сироварів – це не лише бринза, а набагато різноманітніші смаки та асортимент. Дегустація сирів на більшості стендів буде безкоштовною. Сирний партнер цьогорічного фестивалю «Школа сироваріння Тетяни Дядечко».
На фестивалі також працюватиме школа вина, де триватимуть лекції й дегустації від провідних експертів винної індустрії та школа сиру. Відвідування цих шкіл входить у вартість квитка.
Упродовж двох днів фестивалю відбуватимуться сирні майстер-класи, де усі охочі зможуть долучитися до створення фестивального сиру та опанувати це ремесло самостійно. А також майстер-класи з малювання вином та розмальовки власного келиху.
На фудкорті відвідувачів чекатимуть реберця, свіжа піца, крафтове мʼясо, українські страви в новому виконанні.
Гості фестивалю отримають професійний фестивальний келих у подарунок. Також є опція купівлі квитка без келиху.
На фестивалі на тебе чекатиме поштомат «Нової пошти», з якого ти зможеш відправити своє улюблене вино чи книгу ближче до дому або як подарунок друзям чи рідним за спеціальним тарифом 1 грн.
Традиційно фестиваль підтримує Збройні сили України. Частина коштів від вхідних квитків та додаткових активностей у рамках події буде перерахована благодійному фонду «Лелека», який опікується тактичною медициною та порятунком життів захисників і захисниць.
Дата: 18-19 травня
Адреса: Київ, ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1, павільйон 4
Переглянути детальну програму та купити квитки можна на сайті фестивалю. Щоб отримувати оперативну інформацію про учасників та розклад, підписуйтесь на соціальні мережі фестивалю: Facebook зустріч фестивалю й Instagram фестивалю.