• Головна
  • AstraZeneca відкликає вакцину від COVID-19 по всьому світу: названо причину
14:01, 10 травня

AstraZeneca відкликає вакцину від COVID-19 по всьому світу: названо причину

AstraZeneca відкликає вакцину від COVID-19 по всьому світу: названо причину

Вакцину Oxford-AstraZeneca від коронавірусної хвороби вилучають у всьому світі через кілька місяців після того, як фармацевтичний гігант вперше в судових документах визнав, що вона може викликати рідкісний і небезпечний побічний ефект.

Вакцину більше не можна використовувати в Європейському Союзі після того, як компанія добровільно відкликала свій «маркетинговий дозвіл».

Заявка на відкликання вакцини була подана 5 березня і набула чинності на початку травня. Подібні заявки будуть подані в найближчі місяці у Великій Британії та інших країнах, які схвалили вакцину, відому як Vaxzevri.

AstraZeneca заявила, що вакцину вилучають з ринків з комерційних причин - вакцину більше не виробляють і не постачають, її замінили оновлені вакцини, які борються з новими варіантами коронавірусу.

"Оскільки з тих пір було розроблено кілька варіантів вакцин проти Covid-19, існує надлишок доступних оновлених вакцин. Це призвело до зниження попиту на Vaxzevria, який більше не виробляється та не постачається. Тому компанія AstraZeneca прийняла рішення ініціювати відкликання ліцензій на продаж Vaxzevria в Європі", - йдеться в повідомленні компанії.

В той же час Vaxzevria потрапила під пильну увагу через дуже рідкісний побічний ефект, який викликає утворення тромбів і низький рівень тромбоцитів. У судових документах, поданих до Високого суду в лютому, компанія AstraZeneca визнала, що вакцина «у дуже рідкісних випадках може спричинити ТТС».

Раніше ми писали, що у Києві врятували чоловіка, який хотів вкоротити собі віку, - ВІДЕО

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Вакцина #коронавірус #AstraZeneca
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...