• Головна
  • Арку дружби народів, яку раніше перейменували, тепер можуть демонтувати: деталі
18:00, 17 квітня

Арку дружби народів, яку раніше перейменували, тепер можуть демонтувати: деталі

Арку дружби народів, яку раніше перейменували, тепер можуть демонтувати: деталі

Арку свободи українського народу (перейменована Арка дружби народів) у Києві рішенням Міністерства культури від 16 квітня наказано не вносити до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

У міністерстві заявили, що тепер вона може бути демонтована, оскільки втратила статус памʼятки історії.

В Мінкульті зазначили, що, попри перейменування, арка "репрезентує виключно радянські ідеологеми та конотації, відтак становить загрозу національній безпеці України".

Раніше експертна комісія Українського інститут національної памʼяті рекомендувала демонтувати арку. Там наголосили, що втілений у монументі міф про "возз’єднання" двох "братніх" народів не відповідає історичним реаліям.

Нагадаємо, ця арка з’явилася в Києві у 1982 році. Її відкриття хотіли приурочити до 60-річного ювілею утворення СРСР, який мали святкувати у грудні, але зробили це раніше - у жовтні, напередодні 65-ї річниці Жовтневого перевороту 1917 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Інститут національної пам'яті попросив експертну комісію переглянути висновки щодо Булгакова.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Мінкульт #Київ #війна #історія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...