• Головна
  • Національний музей історії в столиці відкрив збір заради знесення "церкви-МАФу": про що йдеться
10:50, 9 квітня

Національний музей історії в столиці відкрив збір заради знесення "церкви-МАФу": про що йдеться

Національний музей історії в столиці відкрив збір заради знесення "церкви-МАФу": про що йдеться

Національний музей історії України збирає кошти, щоб демонтувати сумнозвісну "церкву-МАФ".

У музеї нагадали, що апеляційний суд ще понад пів року тому зобов’язав громаду УПЦ МП знести цю будівлю власним коштом, але вимогу суду і киян досі ніхто не виконав.

Співробітники музею і не сподіваються на те, що УПЦ МП буде щоть робити, тому вирішили взяти справу у свої руки.

"На сьогодні єдиний спосіб виконати рішення суду та прибрати з території музею сміття - це здійснити авансування витрат виконавчого провадження від імені стягувача - музею, залучивши спеціалізоване підприємство, що має дозвіл на проведення робіт, пов’язаних з підвищеною небезпекою", - йдеться у повідомленні.

Попередній кошторис робіт з демонтажу та вивезення сміття - 772 тис. грн. У воєнний час музей не може розраховувати на державне фінансування виконання судового рішення за боржника.

"Буде дуже символічно завершити це прибирання сміття до Великодня! Тож просимо усіх небайдужих громадян підтримати збір. Захистимо нашу історію та культуру разом", - закликали у музеї.

Нагадаємо, "церква-МАФ" була побудована без жодних дозволів в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво, а також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу "Десятинна церква".

15 лютого минулого року Господарський суд Києва зобов’язав УПЦ МП ліквідувати "церкву-МАФ". Це рішення філія РПЦ оскаржувала в апеляції. Зрештою 14 вересня Північний апеляційний господарський суд підтвердив незаконність самочинного будівництва і зобов’язав знести споруду та привести земельну ділянку у попередній стан коштом особи, яка допустила правопорушення. Рішення суду набуло законної сили й перебуває на стадії примусового виконання з 2 жовтня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Київській області триває відновлення Плосківського ліцею.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #історія #будівництво #УПЦ МП #Національний музей історії
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...