• Головна
  • Мільйонні контракти та завищені ціни: Bihus.Info опублікував другу частину розслідування про Брагінського, - ВІДЕО
09:15, 19 березня

Мільйонні контракти та завищені ціни: Bihus.Info опублікував другу частину розслідування про Брагінського, - ВІДЕО

Мільйонні контракти та завищені ціни: Bihus.Info опублікував другу частину розслідування про Брагінського, - ВІДЕО

Проєкт Bihus.Info опублікував другу частину розслідування про вже колишнього голову "Київського метрополітену" Віктора Брагінського.

Журналісти стверджують, що знайшли численні контракти з фізичними особами-підприємцями та фірмами, пов'язаними з оточенням Брагінського: сестрами, давнім бізнес-партнером Кирилом Кривцем та, ймовірно, тещею Кривця Тетяною Белецькою.

Зокрема, фірма "Теплоенергоавтоматика" отримує підряди щонайменше з 2017 року. Спочатку вона виконувала дрібні ремонти, а потім почала отримувати замовлення на сотні мільйонів.

У 2020 р. власницею компанії стала Белецька - колишня прима-балерина Національної опери. Після початку повномасштабної війни вона влаштувала на роботу свого зятя.

Наприкінці 2022 р. "Київський метрополітен" виплатив "Теплоенергоавтоматиці" 454 млн грн на ремонт тунелів червоної гілки, а минулого року - ще 515 млн грн за засекреченим контрактом, що має гриф "для службового користування".

Журналісти стверджують, що виявили на тендерах цієї фірми ознаки завищених цін. Наприклад, минулого року вона купувала кабелі підстанцій у компанії "Тамерлайн", яка є не виробником, а посередником. За один з типів кабелю платилося 9 тис грн за метр, хоча сам "Тамерлайн" купував їх за 7 тис. грн. На партії в 7 км з урахуванням податків різниця склала близько 15 млн грн.

Київський міський голова Віталій Кличко вже відреагував на публікацію Bihus.Info.

"Прошу журналістів Bihus.Info передати інформацію щодо фактів, оприлюднених в розслідуванні стосовно Віктора Брагінського, правоохоронним та антикорупційним органам. А до правоохоронців звертаюся щодо оперативного і відкритого для громадськості розслідування інформації Bihus.Info", - заявив він.

Нагадаємо, раніше ми писали про першу частину розслідування Bihus.Info.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #транспорт #метро #Київський метрополітен #Віталій Кличко #Віктор Брагінський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...