• Головна
  • "Тарганячий" скандал у київському ліцеї: працівники ледь не потруїли дітей, - ВІДЕО
18:04, 14 березня

"Тарганячий" скандал у київському ліцеї: працівники ледь не потруїли дітей, - ВІДЕО

"Тарганячий" скандал у київському ліцеї: працівники ледь не потруїли дітей, - ВІДЕО

Скандал розгорівся у столичному спортивному ліцеї, що на бульварі В. Гавела.

В соцмережах опулікували відеоролики, на кадрах яких видно засилля тарганів у вбиральнях закладу, а також на кухні, де учням готують їжу.

В головному управлінні Держпродспоживслужби підтвердили, що у навчальному закладі є шкідники.

На місце виїхали інспектори.

"У закладі має бути розроблена чітка система відповідних процедур для діяльності. Тож наші фахівці перевіряли, як тут налагоджене управління відходами, бо саме вони є джерелом можливого розмноження тарганів. З’ясовували, як здійснюється контроль за шкідниками та їх знищенням. Також звернули увагу на управління токсичними речовинами, а саме на засоби, які впливають на таргана чи гризуна. На жаль, системний підхід у ліцеї, м’яко кажучи, відсутній", - повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан, пише ТСН.

Також з'ясувалося, що у закладі є проблеми з утилізацією відходів. На виході з кухні є звичайне відро без кришки, куди викидають сміття. Куди його виносять потім - невідомо.

Працівники ліцею розповіли, що заключили договір з підрядниками, які мали провести дезінсекцію. Та в Держспоживслужбі відповіли, що цього мало.

"Моніторинг у закладі відсутній. На кухні, де дітям готують їжу, були виявлені клеєві пастки для тарганів. У деяких пастках були мертві таргани, а працівники кухні кажуть, що комахи в них сидять давно. Пастки розміщені на кухні без ідентифікації та дати встановлення. Ніхто з працівників не знає наскільки безпечна ця пастка і чи можна її використовувати серед продуктів харчування", - розповідає Олег Рубан.

Також було виявлено хімічні засоби для боротьби зі шкідниками, які знаходились біля продуктів.

"Тобто серед продуктів харчування оператор ринку допускає використання сипучих хімічних засобів, та ще й у зоні приготування гарячої їжі для дітей! Це просто шалена загроза перехресного забруднення та отруєння дітей. І мабуть, дуже велика вдача, що батьки своєчасно подали нам цю скаргу", - каже начальник Держпродспоживслужби Києва.

Санітарний стан інших приміщень також викликає питання. У підвалі, де зберігаються сипучі продукти, було виявлено розсипане отруєне зерно від гризунів.

Таргани

Таргани

"Це ще одна загроза та факт, що зберігання продуктів харчування оператором ринку взагалі не контролюється. Отруєне зерно може стати причиною отруєння сипучих продуктів харчування та потрапити до зони приготування їжі, а це загрожує здоров’ю дітей", - зазначає Олег Рубан.

В Держпродспоживслужбі додають, що ліцею вже винесено припис щодо усунення виявлених порушень. Повторна перевірка закладу відбудеться за тиждень.

Раніше ми писали про те. що Київ заполонили таргани, клопи і не тільки: ТОП-5 районів, де найбільше шкідників

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #ліцей #таргани #скандал
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...