• Головна
  • Медики закликають киян не водити дітей із симптомами хвороби до дитячих садків і шкіл
11:02, 6 лютого

Медики закликають киян не водити дітей із симптомами хвороби до дитячих садків і шкіл

Медики закликають киян не водити дітей із симптомами хвороби до дитячих садків і шкіл

Лікарі закликають батьків не водити дітей із симптомами хвороби до дитячих садків та шкіл на тлі зростання захворюваності на грип і ГРВІ в Києві. Якщо зростання захворюваності продовжиться, столичним закладам освіти рекомендуватимуть працювати дистанційно.

Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" та читайте новини.

Так, у столиці зростає захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей: за минулий тиждень виявлено 11 305 випадків (на 2 244 випадки більше, ніж у попередній тиждень).

Повідомляється, що медики закликаються батьків не водити дітей із симптомами хвороби до дитсадків і шкіл. Також, щоб запобігти стрімкому розповсюдженню інфекцій, медики закликають дотримуватися заходів епідеміологічної безпеки та свідомо ставитися до здоров’я.

Якщо рівень захворюваності серед школярів і надалі зростатиме, місто буде змушене рекомендувати столичним закладам освіти працювати дистанційно.

Основні рекомендації, яких слід дотримуватися, щоб вберегтися від хвороби:

  • дотримуйтеся правил особистої гігієни. Мийте часто руки з милом упродовж 20-ти секунд. Користуйтесь антисептиком, вміст спирту в якому не повинен бути менше 60-80%;
  • уникайте дотиків до свого обличчя. Не торкайтеся брудними руками своїх очей, носа та рота. Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ та тими, хто має симптоми застуди. Мінімальна дистанція – 1,5 м;
  • термічно обробляйте продукти;
  • провітрюйте та зволожуйте приміщення, в якому перебуваєте;
  • захворів – сиди вдома. Це перше правило, яким має керуватися кожен, хто відчув симптоми захворювання.
  • при проявах симптомів захворювання – повідомте свого сімейного лікаря. Не відмовляйтеся від госпіталізації, якщо лікар вбачає таку необхідність;
  • покладіть у шкільний рюкзак маску, яку дитина зможе використати, якщо доведеться перебувати в укритті з великою кількістю людей.

Раніше ми писали про те, що у Київській області зростає кількість хворих на грип та ГРВІ. За минулий тиждень рівень захворюваність зріс на 39%. Наразі він перевищує епідемічний поріг на +8%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #карантин #школи #захворювання #діти #медики #КМДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...