• Головна
  • Захисників з Київщини нагородили почесним нагрудним знаком “Золотий хрест”
16:50, 26 січня

Захисників з Київщини нагородили почесним нагрудним знаком “Золотий хрест”

Захисників з Київщини нагородили почесним нагрудним знаком “Золотий хрест”

Військових з Київщини з позивними “Шева” та “Арес”, які героїчно захищають Україну від російських окупантів, нагородили почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України “Золотий Хрест” .

Про це виданню 44.ua повідомили джерела в штурмовому батальйоні "Карпатська Січ".

Довідка:

Нагрудним знаком "Золотий хрест" нагороджують осіб рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України за за проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою.

“Шева”

“Шева” родом з Богуславського району Київщини. До повномасштабної війни працював старшим вантажником у компанії “Розетка”. Зараз він танкіст штурмового батальйону “Карпатська Січ”.

Під час штурму військами рф “Шева” вміло керував танком на передовій.

“Шева”

“Шева”

Він активно підтримував своїх товаришів в утриманні позицій, ефективно використовуючи вогонь для знищення ворожої піхоти та техніки. Завдяки вмілій стрільбі прямою наводкою та складним координаційним діям екіпажу, трофейний танк Т-80-УК у районі бойових дій неодноразово успішно відбивав напади противника.

“Арес”

“Арес” родом з селища Вишгородського району. До 24 лютого 2022 року працював оператором станка на меблевому підприємстві. Зараз він командир штурмового взводу у “Карпатській січі”.

Під час виконання бойового завдання з утримання раніше зайнятих позицій та рубежів оборони, в районі ведення бойових дій проявив мужність та організаторські здібності.

“Арес” особисто організував та очолив заходи щодо переміщення особового складу у визначені райони, що призвело до позитивних результатів по зайняттю та утриманні визначених рубежів.

“Арес”

“Арес”

Попри щільний ворожий вогонь організував та очолив групу для розкопок та евакуації загиблих військовослужбовців з сірої зони.

Перебуваючи на передовій позиції в напівоточенні спільно з побратимом прийняли нерівний бій проти 9 штурмовиків противника. Бій тривав протягом 30 хвилин. Завдяки героїзму та рішучості командира штурм було відбито, знищено 4 та поранено 5 окупантів.

Попри отримані контузії різної тяжкості внаслідок постійних артобстрілів висунувся вперед для зачистки передових позицій противника. Внаслідок запеклого, контактного бою під командуванням та за безпосередньої участі “Ареса” було повністю зачищено три ворожих позиції, вбито та поранено російських піхотинців.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини #захисники #Золотий Хрест
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...