Новини компаній
12:50, 1 грудня 2023 р.

Дезінфекція води басейнів

Новини компаній

Забезпечення прозорості та чистоти води в басейні є обов'язковою вимогою для всіх власників басейнів. Це не просто побажання, а гарантія того, що всі, хто купається, залишаться здоровими і безпечними. У воді мешкає безліч мікроорганізмів, тому вода в басейні може служити живильним середовищем для розмноження шкідливих бактерій.

Кожна людина, що потрапила до басейну, приносить із собою понад 30 000 мікробів, а також частинки своєї шкіри, волосся і косметичних засобів. Вкрай важливо забезпечити чистоту води, для чого використовуються два основні компоненти: механічне очищення шляхом фільтрації та дезінфекція води.

Дезінфекція води басейнів, фото-1

Хімічні речовини

Система фільтрації басейну насамперед очищає воду від будь-яких відносно великих частинок. Однак вона не здатна затримувати дрібніші частинки, внаслідок чого вода часто набуває каламутного, білястого вигляду. Єдиний спосіб позбавити воду від цих дрібних забруднювачів - використовувати дезінфікуючі засоби, наприклад коагулянти. Ці хімічні речовини обволікають дрібні частинки і домішки у воді, зв'язуючи їх між собою і утворюючи білий флокулюючий осад.

Потім система фільтрації басейну може ефективно видаляти ці великі частинки шляхом зворотного промивання. Примітно, що коагулянти і флокулянти сумісні з будь-якою системою фільтрації.

Практично в кожному басейні завжди існує небезпека зараження водоростями і грибками. Потрапляючи у воду, вони швидко розмножуються і починають процвітати. Водорості, природно, виробляють органічні та шкідливі речовини, які забруднюють і псують воду, часто надаючи їй тьмяно-зеленого кольору. Тому дезінфекція води в таких випадках має проводитися за допомогою хімії для басейну, які називаються альгіцидами.

Альгіцид - це дезінфікуючий засіб для басейнів, який ефективно знищує водорості, запобігаючи їхньому подальшому зростанню. Він випускається в різних формах, зокрема у вигляді рідини і порошку.

Дезінфекція води хлором - це доступний і бюджетний спосіб забезпечити чистоту і безпеку басейну. Хлор має різні переваги, одна з яких - здатність тривалий час зберігати активність у воді, видаляючи таким чином забруднення, що надходять до неї, шляхом окислення. Поєднання хлору з іншими дезінфекційними засобами значно підвищує його ефективність під час знезараження води в басейні. Так, наприклад, серед власників басейнів вельми популярний рідкий хлор.

Не менш важливим є підтримання прийнятного рівня pH у басейні. Як правило, рівень pH має залишатися в межах 7,0-7,8. Знижений рівень pH може перетворити воду на кислотну, що негативно позначається як на металах, так і на здоров'ї людини. Навпаки, високий рівень pH може знизити ефективність дезінфекційних засобів, надати воді характерного зеленого кольору і неприємного запаху. Крім того, високий рівень pH може викликати подразнення слизових оболонок людського організму, тому така вода не повинна використовуватися для плавання.

Під хімією pH розуміють процеси, які використовують для підтримання оптимального рівня pH у басейні. Наприклад, регулятор pH-плюс використовується для підвищення рівня pH води в басейні, а регулятор pH-мінус - для його зниження. Обидва хімікати випускаються в порошкоподібній, гранульованій і рідкій формах, що дає змогу власникам басейнів вибрати оптимальний варіант, який відповідає їхнім потребам і вподобанням.

Власникам басейнів слід пам'ятати, що дезінфекція басейну є обов'язковою процедурою. Якщо не стежити за цим процесом, то це може призвести до виникнення безлічі захворювань та інфекцій, що передаються через воду. Регулярний догляд за басейном і використання відповідних хімікатів не можуть бути переоцінені. Правильне використання дезінфікуючих засобів і підтримання необхідного рівня pH дасть змогу зберегти чистоту басейну і зробити його приємним для всіх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...