• Головна
  • У Києві провели унікальну операцію 7-місячній дівчинці з рідкісною вадою, -ФОТО
14:09, 8 листопада 2023 р.

У Києві провели унікальну операцію 7-місячній дівчинці з рідкісною вадою, -ФОТО

У Києві провели унікальну операцію 7-місячній дівчинці з рідкісною вадою, -ФОТО

В столичному Охматдиті провели операцію корекції клоаки 7-місячній дитині. Це рідкісна вроджена вада, при якій пряма кишка, сечові шляхи й родові шляхи відкриваються на промежині одним каналом.

Така вада зустрічається дуже рідко. Серед 8-10 тисяч українських малюків зустрічається 1 випадок. 

У Києві провели унікальну операцію 7-місячній дівчинці

Вперше в Україні було проведено унікальну операцію  за методикою Cincinnati Children’s Hospital, яка тривала близько 5 годин.

У Києві провели унікальну операцію 7-місячній дівчинці

«Вперше таку операцію ми побачили ще у 2015 році на хірургічному майстер-класі в Гданську, що проводив всесвітньо відомий дитячий хірург Альберто Пеня. Дана методика була застосована вперше в Україні та обрана саме для цього випадку, так як вона менш травматична та має більші переваги за попередні методики оперативних втручань при клоаках. Отож ми розібрали дитині неправильно закладену промежину і  утворили її наново. Сформували новий анус, перемістили уретру, сформували вагіну та зовнішні статеві органи так, щоб вони не відрізнялись від органів здорової людини. Операція тривала близько 5 годин. Ми залишилися задоволені результатом та цією методикою загалом», – пояснює лікуючий лікар, хірург Володимир Сидоров.

У Києві провели унікальну операцію 7-місячній дівчинці

Операція пройшла успішно, і зараз дівчинка відновлюється. Попереду на неї чекає довга реабілітація, та завдяки злагодженій команді хірургів вона має всі шанси на нормальне життя.

Долучайтесь та читайте новини в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #унікальна операція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...