• Головна
  • Парк Пушкіна у Києві перейменували на честь українського письменника Івана Багряного
11:52, 26 липня 2023 р.

Парк Пушкіна у Києві перейменували на честь українського письменника Івана Багряного

Парк Пушкіна у Києві перейменували на честь українського письменника Івана Багряного

У Шевченківському районі Києва парк імені Олександра Сергійовича Пушкіна перейменовано на честь українського письменника Івана Багряного.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської ради.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Парк імені О. С. Пушкіна було названо в 1898 році до сторіччя із дня народження російського поета Олександра Сергійовича Пушкіна.

З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування у додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву парку. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 13 699 голосів набрала пропозиція Івана Багряного. Нова назва запропонована на честь українського письменника, драматурга, публіциста, журналіста та політичного діяча Івана Багряного. Він був головою виконавчого органу Української національної ради, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка (1992 рік, посмертно), номінантом на Нобелівську премію з літератури (1962 рік).

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування парку.

Ми повідомляли раніше, що у столиці перейменували ще 14 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. Таке рішення прийняли депутати на пленарному засіданні Київської міської ради більшістю голосів.

Також писали про те, що Запоріжжя та Бровари Київської області та ще 1400 населених пунктів по Україні хочуть перейменувати. Із такою рекомендацією виступила Нацкомісія зі стандартів державної мови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #парк #перейменування #Пушкін #письменник #Багряний #Київміськрада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...