• Головна
  • Вперше за час війни в Київ доправили гелікоптером донорське серце: деталі
08:30, 9 червня 2023 р.

Вперше за час війни в Київ доправили гелікоптером донорське серце: деталі

Вперше за час війни в Київ доправили гелікоптером донорське серце: деталі

Донорське серце для 15-річного Максима доставили гелікоптером з Вінниці до Києва. Операцію провели в Інституті серця.

Про це повідомляє Український центр трансплант-координації.

Максим разом з мамою живе в селищі  Врадіївка, що в Миколаївській області. В лютому у хлопця діагностували коронавірусну інфекцію, після якої в нього почалися проблеми з серцем. В Києві лікарі виявили у Максима дилатаційну кардіоміопатію. Йому необхідна була пересадка серця.

Донором для нього стала 40-річна вінничанка, яка померла від розриву аневризми. Але щоб врятувати Максима потрібно було терміново доправити донорське серце з Вінниці до Києва, адже поза тілом орган “живе” лише декілька годин. За цей час потрібно його транспортувати, підготувати до трансплантації і пересадити.

Вперше за час війни в Київ доправили гелікоптером донорське серцеВперше за час війни в Київ доправили гелікоптером донорське серцеВперше за час війни в Київ доправили гелікоптером донорське серце

“На  період війни медики мають можливість  проводити «виїзні» трансплантації.  У окремих випадках, коли неможливо доправити орган вчасно, разом з обладнанням і реципієнтом   медики виїздять  у лікарні, де перебуває донор і пересадку проводять там. Але стан хлопчика не давав можливості його транспортувати”, - кажуть у Центрі.

Тоді було прийнято рішення доставити донорське серце за допомогою аеромедичної евакуації. МВС підняли в небо гелікоптер, і вже за годину донорський орган був в Інституті серця.

Операція пройшла успішно. Максим ще в реанімаційному відділенні, та його стан стабільний.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що в столиці затримали псевдоволонтера, який привласнював кошти українців, які ті донатили на ЗСУ. Подробиці тут.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Не забувайте підписуватись та читайте новини, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #донор #пересадка #Інститут серця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...