• Головна
  • Не перевищуватиме 8 метрів: на Хрещатику збудують торговий комплекс із закладом харчування
13:56, 23 січня 2023 р.

Не перевищуватиме 8 метрів: на Хрещатику збудують торговий комплекс із закладом харчування

Не перевищуватиме 8 метрів: на Хрещатику збудують торговий комплекс із закладом харчування

У Києві на Хрещатику збудують двоповерховий торговий комплекс із закладом харчування. Він з’явиться навпроти будівлі КМДА на місці, де раніше був ресторан "Гімалаї". Головний архітектор Олександр Кумейко, котрий займався розробкою проєкту, розповів "Хмарочосу", що будівля буде двоповерховою і не поверхом більше.

Згідно з проєктом, на першому поверсі будуть торгівельні приміщення, а на другому – заклад громадського харчування.

Нагадаємо, що ділянка, де в 1990-х роках був ресторан "Гімалаї", а в 1970-1980-х популярний на той час заклад "Чай.Кофе", має скандальну історію. Згідно з попередніми проєктами поверховість нової будівлі сягала шести поверхів. За словами архітектора, станом на сьогодні ця інформація вже не відповідає дійсності:

У нас є обмеження від Мінкульта – висота не більше восьми метрів. Ми це відобразили в проєкті. Розроблений проєкт реконструкції пройшов погодження і в департаменті охорони культурної спадщини, і на містобудівній раді департаменту архітектури і містобудування, - заявив Кумейко.

Так, за його словами, проєкт передбачає зведення двоповерхової будівлі, яка буде мати лаконічну форму, "без використання псевдоісторичних мотивів". Серед основних завдань: зберегти історичну архітектуру та зробити контраст. У фасадах за прикладом європейської практики, планують використати велику кількість скла - це рішення, на думку архітектора, дозволить нейтралізувати вплив на історичну забудову.

Також передбачено одне паркомісце для маломобільних груп біля будівлі, інші по вулиці Лютеранська. Територію навколо планують озеленити. З цим питанням вже звернулися до Київзеленбуду, адже територія належить місту.

Відомо, що 31 березня 2020 року ДАБІ видала дозвіл ТОВ "Олімп- ЛТД" дозвіл на реконструкцію з надбудовою кафе на вулиці Хрещатик, 23-Б у Києві. Тоді йшлося про будівництво чотириповерхової будівлі.

Раніше ми розповідали, що біля метро "Шулявська" остаточно зупинили будівництво 50–поверхового ЖК

Читайте також: Київрада відхилила петицію проти забудови Вознесенських печер

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьгодні #торговий комплекс на Хрещатику
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...