• Головна
  • Мер Києва Віталій Кличко вшанував пам’ять полеглих захисників України, – ФОТО
13:46, 14 жовтня 2022 р.

Мер Києва Віталій Кличко вшанував пам’ять полеглих захисників України, – ФОТО

Мер Києва Віталій Кличко вшанував пам’ять полеглих захисників України, – ФОТО

14 жовтня міський голова Києва Віталій Кличко в День захисників і захисниць України поклав квіти до Стіни пам’ яті біля Михайлівського Золотоверхого собору та зустрівся з дружинами і матерями полеглих воїнів.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте!

Мер Києва вшанував пам‘ять загиблих українських захисниківМер Києва вшанував пам‘ять загиблих українських захисниківМер Києва вшанував пам‘ять загиблих українських захисниківМер Києва вшанував пам‘ять загиблих українських захисниківМер Києва вшанував пам‘ять загиблих українських захисників

Уже 8 років Україна бореться з російською агресією. 24 лютого цього року російські варвари вчинили широкомасштабне вторгнення на територію нашої держави. Але ми, українці, здивували світ своєю сміливістю та рішучістю. Ми на своїй землі і правда – за нами. росія хотіла нас поставити на коліна – не вийшло. Намагається залякати терором – а це викликає в нас тільки більшу затятість і сміливість, ще більшу рішучість перемогти російську дикість і варварство. У нас немає іншого вибору, ніж перемогти. Ми не здамося і не підкоримося! – сказав Віталій Кличко.

До лютого 2022-го в Києві нараховувалася понад 31 тисяча ветеранів російсько-української війни. Від початку повномасштабного вторгнення – близько 100 тисяч учасників бойових дій. Із 2014 року полягли, захищаючи Україну від російських загарбників, майже 640 киян.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять полеглих та дякуємо живим воїнам, нашим героям-захисникам за те, що можемо жити у вільній країні. Велика повага кожному бійцю, кожному військовому, який захищав чи захищає сьогодні нашу країну. Я бачу сльози на ваших очах. Ви виховали своїх дітей справжніми патріотами і героями. Ми пам’ятаємо кожного, – звернувся Віталій Кличко до дружин і матерів українських воїнів, що загинули за 8 років війни.


Із 2014 року місто допомагає в реабілітації травмованих воїнів, а також виплачує їм та родинам загиблих матеріальну допомогу.

Сьогодні ж столиця розробляє концепцію реінтеграції учасників бойових дій. Зокрема, йдеться про психологічну та фізкультурно-спортивну реабілітацію ветеранів, у тому числі, з інвалідністю. А також – професійну адаптацію та працевлаштування, медичне забезпечення, цифрову трансформацію сервісів для учасників бойових дій.

Також раніше ми розповідали про те, що напередодні Дня захисників та захисниць України в Києві у Парку захисників України вшанували пам’ять загиблих воїнів та висадили дерева й кущі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #мер столиці #Віталій Кличко #вшанування пам‘яті #полеглі захисники #покладання квітів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...