• Головна
  • У Києві можуть ввести нові правила для "електросамокатників"
15:29, 15 вересня 2022 р.

У Києві можуть ввести нові правила для "електросамокатників"

У Києві можуть ввести нові правила для "електросамокатників"

Депутати Київської міськради хочуть врегулювати правила їзди на електросамокатах.

Так, обранці планують направити звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно організації дорожнього руху для осіб, які рухаються за допомогою портативних транспортних засобів на електричній тязі.

Про це йдеться на офіційній сторінці міськради у Facebook.

За словами депутатки Київської міськради Ганни Свириденко, питання узаконення електротранспорту в Україні обговорюється вже кілька років, проте досі законодавство не містить окремого визначення поняття і щодо електротранспорту загалом, і до осіб, які здійснюють керування.

В той час, як кількість нових портативних видів транспорту – це гіроборди, гіроскутери, моноколеса, електросамокати, електроскейти, дріфт-трайки - тільки збільшується.

Вона додала, що користувачі портативного транспорту часто нехтують елементарними правилами та наражають на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

На проїжджій частині власники цих транспортних засобів ризикують потрапити під колеса автомобілів, а на тротуарах несуть небезпеку вже для пішоходів. Крім цього, на даний час не передбачено навіть ведення окремої звітності щодо дорожньо-транспортних пригод, які стались за участю персонального легкого електротранспорту, - підкреслила Ганна Свириденко.

Також, на думку депутатів, необхідно внести зміни до закону, аби врегулювати права та обов’язки нової категорії учасників дорожнього руху.

Це безпосередньо сприятиме підвищенню безпеки водіїв та пішоходів, а також зменшенню кількість дорожньо-транспортних пригод у столиці, - переконані обранці.

Раніше ми розповідали, що кияни вимагають у місцевої влади заборонити прокат електросамокатів. Віповідна петиція зареєстрована на сайті міськради і наразі зібрала понад 3000 підписів. 

Також ми писали, що у Києві чоловік систематично крав електросамокати відомої служби прокату.

Слідкуйте за оперативними новинами на нашому Telegram-каналі. Тільки перевірена інформація

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна #самокат # Київрада #закон #депутати #дорожній рух
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...