• Головна
  • У Києві планують запустити нову ініціативу: кияни можуть набрати воду в кафе та ресторанах у багаторазові пляшки
16:11, 5 липня 2022 р.

У Києві планують запустити нову ініціативу: кияни можуть набрати воду в кафе та ресторанах у багаторазові пляшки

У Києві планують запустити нову ініціативу: кияни можуть набрати воду в кафе та ресторанах у багаторазові пляшки

У Києві планують запустити корисну ініціативу. Якщо проєкт запрацює, то мешкані та гості столиці зможуть набирати воду в кафе та ресторанах у багаторазові ємності. А натомість на дверях таких закладів з'являться відповідні позначки, а карта буде доступна в "Київ Цифровий".

Про це повідомив голова управління екології та природних ресурсів Олександр Возний.

Ще більше важливих та актуальних новин на нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі подій.

За словами Олександра Возного, влітку люди купують більше води в одноразових пластикових пляшках тому, й відповідно, збільшується кількість пляшок, які опиняються на смітнику. Тож проєкт спрямований на те, щоб заохотити киян відмовлятися від води в пластиковій упаковці й натомість використовувати багаторазові пляшки.

Як це працюватиме? На дверях закладів, які долучаться до нашої ініціативи, буде спеціальна наклейка. Побачивши її, ви заходите всередину і без жодних питань безкоштовно наповнюєте свою екопляшку фільтрованою водою. Також карта таких місць буде відображатися у додатку Київ Цифровий, аби ви могли побачити найближчу до вас "заправну станцію", – пояснює Возний.

Він додав, що власники закладів харчування вже готові долучитися до проєкту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що після трагедії в Кременчуцькому ТЦ, де після влучання ворожої ракети загинуло кілька десятків людей, місцева влада заходилася пильніше контролювати роботу торгових центрів в столиці. Аби убезпечити відвідувачів, в ДСНС розробили низку рекомендацій щодо їхньої роботи.

Крім того, повідомляли, що депутати Київської міської ради планують встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території міста Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #проєкт #ініціатива #питна вода #багаторазові пляшки #пластик
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...