• Головна
  • Провели в останній політ: під Києвом в повітряному бою героїчно загинув льотчик В’ячеслав Єрко
17:11, 9 квітня 2022 р.

Провели в останній політ: під Києвом в повітряному бою героїчно загинув льотчик В’ячеслав Єрко

ФОТО: Герой України В’ячеслав Єрко

ФОТО: Герой України В’ячеслав Єрко

Військовослужбовці бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" провели в останній політ підполковника Єрка В'ячеслава Володимировича.

Герой України, підполковник, льотчик 40 БрТА В'ячеслав Єрко загинув ще 24 лютого - в день, коли росія напала на Україну. Він був одним з перших, хто вступив у запеклий повітряний бій з ворожою авіацією.

24 лютого мужній борець за Батьківщину разом з іншими пілотами, встиг збити 5 ворожих літаків. Після цього був збитий ворогами і встиг катапультуватися. Проте російські солдати одразу ж пошкодили його парашут, а другий не розкрився. Льотчик загинув на місці. Йому було 36 років.

"Під час прощання навіть сильні воїни не стримували сліз, адже для кожного з них В'ячеслав був справжнім побратимом, який завжди готовий підставити своє плече. Його світла постать і посмішка назавжди залишиться в наших серцях...Не пробачимо! Помстимося! Переможемо в пам’ять усіх полеглих захисників, в ім’я своєї Батьківщини!" - написали в Генштабі ЗСУ.

Як розповів місцевий мешканець, колишній афганець, який став свідком загибелі пілота, бій Єрка з російськими загарбниками був тяжким та тривалим. Скрізь летіли уламки та снаряди. Його тіло чоловік разом з односельчанами поховали на тому ж місці, де загинув воїн. На могилу поклали другий парашют і форму В'ячеслава. Втім, наголосили, що це лише тимчасове поховання і що після Перемоги Героя України  перепоховають з почестями.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, призидент України Володимир Зеленський нагородив захисника орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Раніше ми розповідали, що 11 березня під Києвом в танковому бою загинув командир механізованої роти, старший лейтенант Павло Усов. Разом з екіпажем Герой України знищив кілька одиниць техніки окупантів та значну кількість живої сили ворога. Хлопцю було всього 26 років.

Також писали, що у боях під Києвом загинув учасник оборони Донецького аеропорту, десантник Тарас Коваль із позивним "Вальтер". 

Підписуйтеся на наш Telegram. Боронимо інформаційний фронт разом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна #пілот #льотчик В’ячеслав Єрко #Герой України
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...