• Головна
  • Мешканці Солом’янського району отримають новий сучасний дитячий садок
Политические новости
15:00, 21 вересня 2020 р.

Мешканці Солом’янського району отримають новий сучасний дитячий садок

Политические новости

З басейном і сигналізацією. Новий садок у Солом’янському районі, за адресою бульвар Вацлава Гавела, 81-А, розрахований на 260 місць і 14 груп. Дошкільний заклад носитиме номер 267.

Мешканці Солом’янського району отримають новий сучасний дитячий садок, фото-1

Будівництво дитячого навчального закладу почалося у 80-х роках ХХ століття. Однак, через відсутність фінансування будівництво було припинено. Будівля дошкільного навчального закладу залишилися недобудованою. З часу припинення робіт (більше ніж 25 років), існуючі конструкції будівлі досягли значного фізичного зношення.

Відповідно до розпорядження КМДА №408 від 09.06.2016 КП «Житлоінвестбуд-УКБ» було передано функції замовника на завершення будівництва дитячого садку.

У 2017 році ТОВ «АВАЛОНПРОЕКТ» на замовлення КП «Житлоінвестбуд-УКБ» виконано проектно-кошторисну документацію, яка на підставі експертного звіту ДП «Укрдержбудекспертиза» від 27.03.2018 року за №00-2817-17/1/ЦБ затверджена розпорядженням Київської міської державної адміністрації за №1243 від 16.07.2018.

На початку реконструкції, перш за все, було прийнято рішення про демонтаж зношених конструкцій та зведення нових. Про це громадськості повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Що ж саме буде у новому садочку?

Мешканці Солом’янського району отримають новий сучасний дитячий садок, фото-2

Новим проектом передбачено будівництво 3-поверхової будівлі дитячого закладу. Потужність дошкільного закладу – 260 місць. Зокрема, це 14 груп, з яких 4 – ясельні по 15 на кожну групу та 10 – дошкільні на 20 дітей. У будівлі садка також будуть облаштовані спеціальні зали для занять музикою та фізкультурою, басейн для плавання, сучасний зручний харчоблок, кабінети психолога і логопеда, прально-прасувальні приміщення, медичний блок з фізіотерапевтичним кабінетом та ізолятором.

Спеціально для комфортного пересування маломобільних груп відвідувачів закладу передбачається встановлення пандусів, ліфту вантажопідйомністю 1000 кг та заїздів з пониженням бортових каменів.

Територію навколо дитячого садочку озеленять та облаштують з метою безпечного дозвілля діток на свіжому повітрі. Крім усього вищезазначеного, на території дитячого садка передбачені групові майданчики з тіньовими навісами, спортивно-ігрові зони, а також зони юних натуралістів.

Особлива увага приділяється питанню безпеки. Проектом передбачені внутрішнє та зовнішнє відеоспостереження, охоронна сигналізація, домофонний зв'язок на вході на територію садочка та в його будівлю.

Заклад матиме низьке енергоспоживання. Будівля буде утеплена (клас енергоефективності будівлі садочка – В), з сучасними системами вентиляції та опалення. Все освітлення в приміщенні – енергозберігаюче.

Головний принцип, покладений в основу розробки проекту нового садку – створення оптимальних умов для перебування дітей у навчальному закладі, а також забезпечення оптимальних умов для педагогічної та навчально-виховної діяльності колективу.

Гарний район та комфортне життя у ньому – це реально.

Як зазначив Вячеслав Непоп, рішення про відновлення робіт на місці «недобудови» та зведення тут нового сучасного дитячого садочку, було прийнято давно. Проте роботи по будівництву закладу вдалося розпочати нещодавно, після того як процес повернення у власність міста ділянки було офіційно завершено. За словами заступника голови КМДА, сам проект дитячого садочку без сумнівів припаде до душі й батькам, і їх дітям, адже це буде такий собі зелений затишний острівець з безліччю розваг для дітей та всім необхідним для їх навчання і розвитку.

Реагуємо на звернення мешканців!

10 вересня цього року на офіційній Facebook-сторінці Вячеслава Непопа з’явилось повідомлення про те, що мешканці Солом‘янського району звернулися до нього зі скаргою про відсутність благоустрою поблизу будівництва на бульварі Вацлава Гавела, 81-А, де нині в дитячому садочку ведуться роботи з прокладання інженерних мереж. У терміновому порядку Вячеслав Непоп провів виїзну нараду, під час якої він не лише перевірив хід виконання робіт, але і дав профільним спеціалістам обов’язкові до виконання доручення. А саме:

  • Оперативно прибрати зайвий ґрунт, а також демонтовані залізобетонні конструкції, що залишилися після перекладання внутрішньоквартальних теплових мереж.
  • До кінця вересня цього року зробити усе можливе з метою завершення робіт по відновленню благоустрою території.
  • Протягом 7-ми днів виконати врізку перекладених та новозбудованих теплових мереж.

Як відзначив Вячеслав Непоп, створення нової інфраструктури, на жаль, може завдавати тимчасових незручностей, це слід розуміти. Однак, сьогодні ведуться усі можливі роботи з метою мінімізації цих незручностей.

Заплановані чергові інспекції реконструкції дитячого садку за участю Віталія Кличка і Вячеслава Непопа. Керівники міста перевірятимуть хід виконання доручень, які були надані профільним спеціалістам під час попередніх виїзних нарад керівництва Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Вячеслав Непоп #Солом'янський район #Дитячі садки
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...