ліжко функціональне для лежачих хворих

Медичні функціональні ліжка – обладнання, що призначене для догляду за ослабленими пацієнтами в післяопераційному періоді та лежачими хворими. Конструкція меблів дозволяє регулювати кути нахилу ніг, спини й голови. Точний перелік налаштувань залежить від моделі, її можливостей. Використання функціональних меблів значно спрощує роботу медичних працівників під час догляду за людьми з тяжкими хворобами внутрішніх органів, після інсультів, ампутацій.

Призначення функціональних меблів

Ліжко медичне потрібно для:

  • Забезпечення комфорту пацієнта в різних положеннях (сидячи, лежачи, напівлежачи). Це важливо для людей із обмеженою рухливістю або під час післяопераційного відновлення.
  • Полегшення догляду. Гнучкі налаштування та регулювання дозволяють родичам або персоналу здійснювати повний догляд за пацієнтом з мінімальними фізичними навантаженнями.
  • Створення оптимальних умов проведення медичних процедур. Спеціальні положення, такі як Тренделенбург і анти-Тренделенбург, допомагають проводити медичні процедури, що вимагають специфічного розташування тіла.
  • Профілактики ускладнень. Ліжка з антипролежневими матрацами запобігають утворенню пролежнів у пацієнтів, які змушені тривалий час перебувати в одному положенні.

Виділяються різні типи функціональних ліжок залежно від кількості рухомих частин та способу управління. Найбільший попит мають моделі на дві, три чи чотири секції. Чим більше сегментів доступно, тим гнучкішими будуть налаштування та вищою вартість. У двосекційних моделях є дві динамічні частини – зазвичай це ноги та голова. У трисекційних можна налаштовувати головну, ніжну та тазову зони. Якщо в ліжку передбачено чотири секції, то три з них будуть рухомими, а одна статичною проміжною.

Кожна секція залежно від її поточного положення чинить вплив на пульс, тиск, кровотік, напругу у м’язах. Головна відповідає за позиціювання шийного відділу хребта, плечей, голови. Тазова забезпечує різну поставу таза та стегон, ніжна регулює розташування литок, стоп, колін. Проміжні сегменти доступні тільки у моделях на чотири секції.

Характеристики та налаштування

Одна з найважливіших особливостей медичних ліжок – можливість гнучких налаштувань. Висота регулюється для зручності догляду та пересадки пацієнта. Підняття спинної секції забезпечує зручне положення для сидіння, ніг – допомагає підіймати кінцівки та покращувати кровотік, усувати набряки.

Захисні борти забезпечують безпеку пацієнта, запобігаючи його падінню вниз. Також ліжка оснащені колесами для легкого переміщення. Дистанційне керування для регулювання положень ліжка підвищує зручність використання як для пацієнта, так і для персоналу. Деякі моделі допускають інтеграції з медичним обладнанням – для моніторингу життєвих показників тощо. Точний функціонал залежатиме від моделі, уточнюйте інформацію до оформлення замовлення.

Є моделі ліжок для складних пацієнтів. До категорії відносять:

  • Засоби підвищеного рівня комфорту. Комплектуються товстими посиленими колесами, фіксаторами голови.
  • Баріатричні конструкції. Мають міцний каркас, що спокійно витримує вагу до 500 кг.
  • Латеральна ротація. Таке ложе коригує бічний нахил задля полегшення болю після оперативного втручання, попередження набряків.
  • Функція CPR. Ліжка незамінні у відділеннях серцево-легеневої реанімації, дозволяють швидко та поступово переводити людину в горизонтальне розташування.
  • Подвійна авторегресія. Передбачається додаткова амплітуда переміщень секції тазу вперед та назад. Моделі беруть для паралізованих хворих з метою профілактики появи пролежнів.

Може знадобитись додатковий елемент живлення. Він підтримує стабільність роботи системи під час загального знеструмлення.

Аби дізнатись ціну хірургічного столу, функціонального ліжка чи іншого медичного обладнання, лишайте запит на сайті постачальника «Реанімед» (Reanimed). Компанія давно працює на ринку, здійснює доставку товарів по всій Україні. Ви можете розраховувати на професійні консультації та індивідуальний підхід з урахуванням особливостей роботи вашого закладу.