Якісна та надійна броня — запорука збереження життя та здоров’я військовослужбовця на полі бою. Її ефективність залежить не лише від вибраних балістичних пакетів або бронеплит. Велику роль відіграє якісна плитоноска, яка забезпечує міцне й надійне прилягання спорядження до тіла, а також гарантує зручність бійця.

Чому варто вибирати піксельні плитоноски?

Особливий попит серед українських військових має плитоноска піксель від бренду ukrarmor. На це є кілька вагомих причин:

  • відповідність стандартам — піксельний камуфляж офіційно затверджений для використання в Збройних силах України;
  • ефективність — різні відтінки зеленого та коричневого допомагають бійцям «зливатися» з навколишнім середовищем та залишатися непомітними для ворога;
  • висока якість матеріалів — виробник використовує тканину CORDURA, яка має вогнетривкі властивості, не боїться вологи й відрізняється стійкістю до механічних пошкоджень;
  • великий вибір моделей — в асортименті ukrarmor є плитоноски зі збільшеною площею захисту, аналоги американського бронежилета IOTV 3, а також додаткова амуніція, як-от плечові демпфери та бокові чохли.

Амуніція, виготовлена в Україні за міжнародними стандартами, враховує всі потреби наших воїнів. Для більшого комфорту плитоноски оснащуються системами швидкого скидання та вентиляції, а також обшиваються стропами MOLLE. Це дозволяє кріпити підсумки й інше спорядження безпосередньо до бронежилета.

Основні критерії вибору плитоноски

Щоби елемент спорядження забезпечував комфорт та захист за будь-яких умов, важливо правильно підібрати розмір плитоноски. Стандартно вироби виготовляють у двох розмірах — S/M та L/XL на зріст менше або більше ніж 175 см й об’єм талії від 50 до 170 см та від 60 до 180 см відповідно.

Деякі сучасні моделі, наприклад, Modular Vest Platform (M.V.P.), мають спеціальні липучки для регулювання ширини. Це дає змогу «підігнати» амуніцію під свої параметри та забезпечити щільне прилягання до тіла.

Також враховуйте сумісність вибраної плитоноски з бронеплитами відповідного класу. Ця інформація вказується індивідуально для кожного виробу.