669ec7b6c3107.webp

Швидкий, легкий і зручний - ці кілька слів якнайкраще характеризують скутер. І можна довго сперечатись, чи потрібна державна рестрація скутерів чи видача на них водійських прав, але ту просту істину, що це - ідеальний засіб пересування містом (особливо під час інтенсивного трафіку), заперечити ніхто не зможе.

Купити електроскутер або бензиновий його аналог варто для коротких поїздок і міського використання. Вони є надзвичайно зручними для паркування і достатньо економічними в плані витрачання грошей на пальне.

Про те, який скутер краще вибрати, бензиновий чи електричний, і в чому їхні відмінності, ми розкажемо в даній статті.

Електричний скутер: особливості і переваги

669ec7b69ccea.webp

Електричний скутер для свого руху використовує електродвигун. Живлення поступає від акумуляторної батареї, яку потрібно регулярно заряджати. Переваги його наступні:

  • Економія на пальному. Дешевше поставити скутер на зарядку від 220В, ніж заливати регулярно бензин.
  • Екологічність. Електродвигун працює чисто, викидів СО2 не дає, тому сприяє зменшенню утворень парникових газів.
  • Менше витрат на обслуговування та ремонт, оскільки електричний мотор простіший, має менше рухомих частин.
  • Безшумність. Їде тихо, що досить комфортно, та і зайвого шуму в місті не спричиняє.
  • Зручність зарядки. Заряджається від звичайної розетки через перехідник, можна це робити вдома або на станціях.

Електричний мопед - це просто фантастична знахідка для густонаселених міст. Недаремно його називають реальною підтримкою урбаністичних тенденцій. Сьогодні досить багато міст ставлять електричний транспорт на перше місце, завдяки його чистоті і малошумності. Міські ради створюють спеціальні програми та забезпечують інфраструктуру для розвитку електричних скутерів, електросамокатів, електровелосипедів.

Тобто, електромопед - ідеальний транспорт для тих, хто шукає економічний і зручний спосіб пересування містом, на роботу, чи на навчання.

В чому переваги бензинового скутера

669ec7b6970f5.webp

Проте, бензиновий скутер теж не пасе задніх і є достатньо популярним вибором серед користувачів.

Такі скутери оснащені бензиновим двигуном. Для його роботи потрібна регулярна заправка пальним. Звичайно, технічне обслуговування бензодвигуна складніше. Потрібно міняти періодично мастило і фільтри. Та й бензин зараз - задоволення не дешеве. Ще двигунам внутрішнього згоряння закидають в недоліки забруднення навколишнього середовища вуглекислим газом, димом, що таки правда. І ревуть вони досить голосно.

Зате ми отримуємо явно потужнішу машинку, в порівнянні з електричною. А ще крутішу швидкість і більший запас ходу, адже на одному баку бензину ви проїдете більше кілометрів, ніж на одній зарядці акумулятора.

До плюсів бензинового скутера слід зарахувати таке:

  • Потужний двигун. Це особливо корисно, коли ви везете якийсь вантаж, або долаєте крутий підйом.
  • Доступність бензину в дорозі. Заправні станції розміщені дуже густо і бензин на них є завжди. А сама заправка займає значно менше часу: залив і поїхав, а заряджати електроскутер потрібно кілька годин.
  • Вища максимальна швидкість, що корисно на швидкісних дорогах.
  • Довший пробіг - можна їхати на більші дистанції, наприклад, в інше місто.
  • Ціна. Як не дивно, бензинові скутери часто нижчі за ціною, ніж електричні.

Ми радимо купити бензоскутер тим, хто потребує надійного транспорту, швидкого і розрахованого на тривалі поїздки (в інше місто, село, на дачу).

Висновки. Який скутер краще: електричний чи бензиновий

669ec7b6bf829.webp

Таким чином, відповідь на запитання: електричний чи бензиновий скутер - залежить від кількох чинників:

  1. Ваших потреб і можливостей (чи важлива для вас висока швидкість і потужність двигуна, чи грає роль економія витрат на пальне, початкова вартість скутера, витрати на його експлуатацію).
  2. Умов використання (тривалі чи короткі поїздки, чи потрібен вам скутер для міста чи для села, чи їздити на роботу чи на дачу, чи є можливість заправлятися по дорозі).
  3. Особистих уподобань. Порівняння технічних характеристик, а також чистота двигуна, його екологічність, шумність - все це має значення.

Є люди, які просто обожнюють бавитися с бензиновим двигуном, щоб потім газувати, ревіти і летіти на максимальній швидкості. А іншим набагато комфортніше мати тихий і невеликий електродвигун, який не потрібно обслуговувати регулярно.

Ще існує думка, що бензиновий двигун - хороший варіант для дорослих, оскільки потребує вмінь і навичок обслуговування. А підліткам краще купити електричний скутер, легкий і простий в користуванні.