Домашній затишок немислимий без регулярного прибирання, миття підлоги, протирання пилу та розміщення всіх предметів на своїх законних місцях. Але мало яка господиня отримує справжнє задоволення від цього рутинного обов'язку, що забирає багато часу і сил. Велика кількість побутової хімії на прилавках має спрощувати її непросту роботу, але іноді лише ускладнює. Хтось скуповує господарські товари оптом, інші довго простоюють біля прилавків, намагаючись зрозуміти, в чому різниця аналогічних на вигляд миючих засобів.

Побутова хімія для дому в широкому асортименті представлена на сайті honest-products.com.ua!

Напевно, багатьох господарок мучить питання про те, чому пральні порошки поділяються на «дорослі» та «дитячі», на призначені «для машини-автомат» та «для ручного прання». Різниця у складі. Дитячі пральні порошки мають хімічний склад, що щадить; їх компоненти максимально гіпоалергенні та безпечні для здоров'я дітей; найчастіше в них відсутні небезпечні фосфати. До їх складу пред'являються суворіші санітарно-епідеміологічні вимоги. Пральні порошки для машини-автомат і для ручного прання мають важливу відмінність - рівень піноутворення. Велика кількість піни, що утворюють порошки для ручного прання, здатна вивести з ладу пральну машину. Але трапляються й універсальні засоби, які підходять для використання в обох випадках.

У будь-якому будинку має бути мінімальний набір побутових хімічних засобів, щоб підтримувати чистоту на прийнятному рівні. Господиням радять купувати засоби для:

чищення санфаянсу та емальованих поверхонь (унітаз, біде, ванна, раковина);

миття посуду вручну та/або в посудомийній машині;

очищення накипу з металевого посуду, плити, ґрат;

миття внутрішніх поверхонь побутової техніки (холодильник, мікрохвильова піч, електрична плита і т. д.);

усунення неприємних запахів;

миття підлог, стекол, дзеркал, полірованих поверхонь;

прання одягу різних кольорів та тканин;

усунення сильних забруднень та відбілювання.

Разом з цим у будинку завжди повинен бути запас гумових рукавичок, губок, захисних масок. Завдяки розвитку хімічної промисловості нам сьогодні запропоновано й універсальні засоби. Вони можуть використовуватися для миття поверхонь із різних матеріалів (кераміка, метал, пластик, полімери, скло тощо). Слід звернути увагу на концентровані хімічні засоби побутової хімії. Їхні покращені формули допомагають швидше справлятися із забрудненнями і при цьому економно витрачатися.