Гончі відрізняються за розміром, типом шерсті та темпераментом від інших порід. Ці тварини демонструють себе найкраще у полюванні та стеженні. Інтернет-портал Purina розповідає, що гончі породи собак є улюбленими компаньйонами своїх господарів. Ці якості роблять породи гончих популярними серед власників собак, які цінують мисливські здібності, атлетизм і доброзичливість.

Переваги гончих порід собак

Породи гончих собак мають винятковий нюх і слух. Вони витривалі і швидкі, тому вміють вистежувати та полювати. Також ці песики доброзичливі і соціалізовані  по характеру. При правильній дресировці такі якості роблять їх гарними домашніми улюбленцями. Існує велика кількість порід, кожна зі своїми унікальними характеристиками та рисами. У багатьох гончих собак коротка шерсть, за якою легко доглядати.

5 найпоширеніших гончих порід

П'ять найбільш популярних порід гончих собак:

1. Бігль – поширені як домашні тварини так і товариші на полюванні.

2. Бассет-хаунд відомі довгими вухами і короткими ногами, мають м’який темперамент та чудові здібності стеження.

3. Такса сміливі, грайливі с подовженим тілом, класифікуються як гончі через мисливську спадщину.

4. Бладхаунд великі, ніжні собаки з неймовірним нюхом, часто використовуються в пошуково-рятувальних місіях.

5. Хорти швидкі, високі, стрункі та історично використовувалися для полювання і перегонів.

Всі вони мають спокійну поведінку вдома і стають ніжними товаришами.

Чим годувати та як доглядати за гончими

Гончі собаки мають різні потреби в харчуванні залежно від їх розміру, рівня активності та віку. Повинна бути збалансована дієта, яка включає високоякісні ласощі для собак. Корм Purina розроблений відповідно до потреб та особливостей тварин. Виробник попереджає, що собаки можуть бути схильні до ожиріння, тому потрібно контролювати їх порції.

Породи гончих люблять регулярні фізичні вправи, щоденні прогулянки, ігри та можливість використовувати свої природні мисливські інстинкти. А ще повинні мати безпечне та комфортне середовище, доступ до притулку від екстремальних погодних умов і безпечної зони.

Необхідно регулярно розчісувати песиків для видалення пухкої шерсті і запобіганню матуванню. За потреби слід здійснювати купання, ветеринарні огляди, вакцинації і боротьбу з паразитами. Обовязково приділяти увагу чищенню вух, щоб там не затримувалась волога. Раннє дресирування та соціалізація допоможе улюбленцям стати вихованими компаньйонами.