Етап оздоблення приміщення, будь то житло, офіс чи інша установа, ― найцікавіша і найочікуваніша мить в процесі будівельно-ремонтних робіт. Саме на цьому етапі простір починає оживати, наповнюючись кольором, текстурою і деталями. Приміщення набуває індивідуальності та стилю, з'являється затишок та комфорт. А фасадне оздоблення стін надає будівлі естетичної привабливості, та окрім цього забезпечує захист стін від впливу зовнішніх факторів ― вологи, температурних коливань і механічних пошкоджень.

Вибір декоративної штукатурки для зовнішніх робіт

Оздоблення стін штукатуркою передбачає розмаїття текстур та ефектів, які можуть кардинально змінити вигляд приміщення ззовні, створюючи естетично привабливі оздоблення фасадів. Кожен тип штукатурки має свої унікальні характеристики.

  • Камінцева. Створює ефект натурального каменя завдяки наявності у структурі камінчиків і спеціальної техніки обробки поверхонь. Декоративна штукатурка камінцева забезпечує високу стійкість стін до впливу несприятливих погодних умов і механічних пошкоджень.
  • Силіконова. Має водовідштовхуючу властивість, паронепроникна і стійка до впливу сонця.
  • Мінеральна. На основі мінеральних в'яжучих речовин (вапна чи цементу). Призначена для зовнішніх робіт, проте може використовуватися і всередині приміщень. Відрізняється міцністю і довговічністю.
  • Акрилова. Забезпечує високу еластичність, стійка до подряпин та тріщин.

Види штукатурки для внутрішнього оздоблення

Завдяки великому арсеналу видів штукатурки, які має в асортименті майже будь-який магазин будівельних матеріалів у Києві, можна створювати індивідуальні та стильні інтер'єри всередині приміщень.

  • Венеціанська. Створює гладку, блискучу поверхню з мармуровим ефектом. За її допомогою можна зробити вишуканий елегантний інтер'єр.
  • Фактурна. Має рельєфну текстуру, може імітувати камінь, дерево, тканину. Часто використовується для надання стінам об'єму і деякої загадковості.
  • Рідкі шпалери. Складаються з натуральних волокон і целюлози. Шовкова штукатурка, як її ще називають, надає стінам м'якості та текстури, яка нагадує текстиль.
  • Структурна. Створює грубу чи текстуровану поверхню, може бути використана в якості декору чи створення рельєфних візерунків на стінах.
  • Марокканська. Створює гладку і блискучу поверхню з глибокою текстурою. Використовується переважно в інтер'єрах у східному стилі.

Декоративна штукатурка займає особливе місце серед оздоблювальних матеріалів для стін усередині і зовні приміщень. Вибір правильного типу штукатурки залежить від потреб приміщення, вимог до зовнішнього вигляду та умов експлуатації. Незалежно від того, оберете ви венеціанську штукатурку для внутрішніх робіт чи камінцеву для зовнішнього оздоблення, правильно підібраний матеріал зробить приміщення виразним, естетичним та стійкими до різного впливу.