Набридла прісна куряча грудка? Замаринуйте її! Маринувати курку просто. І це того варте, тому що так м'ясо набуває хорошого смаку та стає ніжнішим і соковитішим. Як смачно замаринувати курку, як приготувати маринад для гомілок або крилець? Рецептів дуже багато, і тому тут лише 5 з ваших улюблених – прості рецепти маринаду, які не заберуть багато часу. Спробуйте будь-який з них, і ви переконаєтеся, що це дійсно просто й дуже смачно.

Маринади для курки: домашні рецепти

Пам'ятайте – якщо ви хочете замаринувати м'ясо для вечірки, робіть це заздалегідь. Куряче м'ясо потрібно маринувати щонайменше годину, а часто й більше.

1. Лимонно-часниковий маринад

Простий маринад для курки. Цей пікантний маринад дуже легко приготувати, і він надасть вашій курці добрий смак. Цей рецепт ідеально підійде для літньої барбекю вечірки.

2. Маринад з часнику, соєвого соусу та соку лайма

Простий курячий маринад, який чудово підходить для вечері з барбекю. Він складається з 6 інгредієнтів, і на його приготування піде всього кілька хвилин. Цей солоно-кисло-солодкий маринад надасть курці насичений смак та чудовий аромат.

3. Йогуртовий маринад для шашлику з курки

Курячий шашлик - одна з найпопулярніших страв на грилі. Однією з причин цього є те, що курячий шашлик дуже просто приготувати. Просто замаринуйте м'ясо, насадіть на шпажки та готуйте. Просто та смачно! Якщо ви готуєте шашлик на вугільному грилі, шашлик матиме фантастичний димний аромат (одна з головних причин чому всі люблять вугільні грилі).

4. Маринад терняки

Простий маринад в азіатському стилі. Маринад теріяки - ідеальний соус для барбекю в азіатському стилі. Його легко приготувати, і він додасть курці неповторний аромат та пікантний азіатський смак, улюблене поєднання для більшості гриль-майстрів.

5. Італійський маринад для курки

Це легкий маринад для курки, що ідеально підходить для спекотних літніх днів. Італійський маринад робить курку ніжною та соковитою. Курку по-італійськи найкраще їсти зі свіжим салатом.

Скільки часу маринувати курку?

Якщо у вас мало часу, вистачить однієї чи двох годин. Просто пам'ятайте, що смак не буде таким насиченим, як би ви маринували м'ясо протягом більш тривалого періоду часу. При цьому важливо розуміти, що занадто довго маринувати куряче м'ясо також не можна. Якщо маринад не містить лимонного соку, оцту чи йогурту – куряче м'ясо можна маринувати до 48 годин.