Процес перекредитування (рефінансування кредиту), є оформлення нового кредиту на погашення існуючого. Основна мета цієї процедури – покращення умов кредиту: зниження процентної ставки, зміна терміну кредиту чи зміна інших фінансових параметрів.

Коли позичальник вирішує рефінансувати кредит, він звертається до нового кредитора, який видає йому новий кредит на суму, достатню для погашення боргу, що залишився, за старим кредитом. Таким чином, позичальник сплачує попередній кредит і починає погашення нового.

У яких випадках вдаються до перекредитування

Перекредитування може бути виправдано у разі, якщо нові умови кредиту вигідніші для позичальника, ніж умови за старим кредитом. Це може бути нижча відсоткова ставка за кредитом, збільшення терміну кредитування та ін. У будь-якому разі перед прийняттям рішення про перекредитування необхідно врахувати всі можливі витрати, щоб оцінити реальну економію та вигоду від цього процесу.

Як оформити перекредитування до МФО

Процес перекредитування починається зі збору та підготовки інформації про поточний кредит у МФО: сума позики, ставка, строк і заборгованість, що залишилася. Також потрібно зібрати додаткові документи, які можуть знадобитися для перекредитування (підтвердження доходів, персональні документи та ін.).

Клієнт повинен провести аналіз відповідних пропозицій на ринку мікрокредитування і вибрати МФО, яка пропонує прийнятну відсоткову ставку, термін кредитування, розмір кредиту. Після цього клієнту потрібно подати заявку на перекредитування, надавши всі необхідні документи.

Адміністрація МФО має провести аналіз кредитної історії позичальника, його фінансового стану, можливо, низку інших чинників. При необхідності МФО може запитати клієнта додаткову інформацію.

У разі схвалення клієнту слід ознайомитися з новими умовами кредитування та підписати договір на перекредитування. Отримані кошти клієнт має спрямувати погашення старого кредиту.

Після цього позичальник повинен дотримуватися встановленого графіка погашення нового кредиту, щоб не допускати щодо нього прострочок та затримок платежів.

Щоб не потрапити у неприємну ситуацію, слід уважно читати всі умови та вимоги перед підписанням договору. У разі потреби проконсультуйтеся з представниками МФО або профільним юристом.

Кредит під 0%

Насправді процес перекредитування в МФО зазвичай виглядає трохи інакше. Багато позичальників користуються тим, що деякі МФО пропонують своїм новим клієнтам оформити перший кредит 0,01%, наприклад у https://money4you.ua/. Таким чином, користувач отримує можливість позичити певну суму на безвідсотковій основі. Такий нульовий кредит найчастіше спрямовують на погашення існуючої заборгованості, після чого вишукують кошти на погашення нового кредиту, за який МФО відсотки не нараховує.