Попросіть декілька людей назвати улюблену їжу, яку вони замовляють найчастіше, і ви, швидше за все, отримаєте подібні відповіді. Ні для кого не секрет, що піца, гамбургери та картопля фрі мають великий попит як у закладах фаст-фуду, так і в традиційних ресторанах.

Ми зібрали список страв, які користуються незмінною популярністю в Україні, та цікаві факти про них. Якщо сама думка про читання, викликає у вас почуття голоду, відвідайте pizzahouse, в меню якого ви зможете замовити будь-яку позицію, що вам сподобалася.

cxUdlZmCEZUY7xORS8ZRqVGj9RLe5Rl353PnD-66hnBQPpR9bv5Y1g4LCl3sTd2EaXC05FUkDBmuafQI3tQRYGoDYyCEjOSbcbJ1f_QSIXHo7oW-V-_pNOQ09RjRtJrdwJDt2lc43JS6MqrEDMJnlYM

Піца «Маргарита»

Проста і водночас культова піца з моцарелою та помідорами є основним продуктом багатьох ресторанів, і легенда свідчить, що вона з'явилася в Неаполі. Її історія трохи туманна, але, імовірно, «Маргарита» була створена Рафаелем Еспозіто на честь об'єднання Італії в 1889 році і названа на честь королеви Італії Маргарити Савойської. Сьогодні туристи, одержимі піцою, можуть знайти в Неаполі меморіальну дошку, яка позначає піцерію Бранді, батьківщину піци «Маргарита».

Бургер

Небагато продуктів є такими ж знаковими, як скромний гамбургер, і за цю повністю американську їжу ми повинні подякувати штату Коннектикут. Луї Лассен із Louis' Lunch подавав робітникам сендвічі зі стейком ще в 1895 році, але йому не хотілося витрачати зайву яловичину марно, тому він подрібнював її, смажив на грилі та подавав із хлібом. Так з'явився гамбургер — страва, що завоювала популярність у всьому світі. Сьогодні наповнення бургерів може бути буквально будь-яким – з айсбергом чи руколою, грибним соусом чи кетчупом, свининою чи креветками – вибір за вами.

Салат «Цезар»

Якщо ви вважаєте, що походження салату «Цезар» пов'язане з римським імператором Юлієм Цезарем, ви помиляєтесь. Шеф-кухар Цезар Кардіні вигадав цей салат, коли він був перевантажений обслуговуванням американських туристів у Тихуані, Мексика, у 1920-х роках (місце, куди можна було піти за алкоголем під час Сухого закону). Він мав лише кілька інгредієнтів, тому змішав їх разом: листя салату ромен, грінки, масло, яйце, сир пармезан та анчоуси.

a6oonq0tdfLuTiiyeUq1kFXAfKS8AnkqhND25suuFe1gIO9J9b2lQeDgQrX7-uJ-n8wV5Rgtpqc510ZSLtiSMqZ1yXAaJhuwNNmAXw-pchNCPOD9ym-AGgWN7prCkRIyniU1c0AIbRvIksNspEPhjMs

Рол «Філадельфія»

До цього списку можна внести різні види суші, але перше місце серед них посідає рол «Філадельфія». Одні експерти вважають, що страва має таку назву тому, що вона вперше була створена у місті Філадельфія, інші — тому що до складу ролу входить сир філадельфія. Повара настільки надихнуло поєднання лосося та сиру філадельфія у рецепті бейглів, що він вирішив адаптувати його в японському стилі. З часом рецептура ролу «Філадельфія» вдосконалювалася, додавалися та забиралися інгредієнти, але вершковий сир та ніжний лосось залишаються незмінною основою популярної страви.

Паста «Карбонара»

В Італії паста «Карбонара» — основний продукт кожного студента: коли ви навчаєтесь в університеті, у вас завжди знайдуться спагеті, яйця та сир. Насправді «Пасту алла Карбонара» винайшов Ренато Гуаланді з Болоньї, який був одним із найвпливовіших шеф-кухарів та власників ресторанів післявоєнної Італії.

У нашому списку ви, напевно, побачили деякі зі своїх фаворитів, проте, можливо, в переліку є щось нове для вас, і це може стати натхненням для вашої наступної вечері.